Χρηματιστήριο: Πρόβλημα εμπιστοσύνης για την Αθήνα – Πτώση 1,02%

Πρόβλημα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας προβάλλει πάλι για τις τράπεζες, το ελληνικό Χρηματιστήριο, τον επόπτη και τους δανειστές.

propoli

Η εικόνα της αγοράς είναι άσχημη καθώς η Αθήνα χάνει πάνω από 1% με τις τράπεζες να είναι για δεύτερη ημέρα σε κακή κατάσταση. Και το πρόβλημα των ξένων επενδυτών είναι ότι, ο επόπτης, αλλά και οι τράπεζες δεν ξεκαθαρίζουν τι θα συμβεί με τα τραπεζικά ανοίγματα (NPE’S), δηλαδή με ποιο τρόπο θα γίνει η εξυγίανση, είτε με το σχέδιο του ΤΧΣ, είτε με το σχέδιο της Τραπέζης της Ελλάδος.

Οι ξένοι επενδυτές, λοιπόν, παρά τα θετικά μηνύματα που μεταδίδουν οι τραπεζίτες, δεν εμπιστεύονται την ελληνική αγορά, ιδιαίτερα όταν δεν βρίσκεται σε δείκτες ανεπτυγμένων
αγορών. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η ελληνική αγορά εμφανίζει και τις μεγαλύτερες απώλειες. Αν συνυπολογίσει κανείς και την ραστώνη των αγορών πριν την εορταστική περίοδο, τότε οι πιέσεις αυξάνονται.

Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης έχανε 1,02% φθάνοντας στις 625,29 μονάδες. Βουτιά 4,74% για την Alpha bank στα 1,126 ευρώ. Με πτώση 2,97% η Εθνική Τράπεζα στα 1,112 ευρώ. Με πτώση 2,40% η Eurobank στα 0,488 ευρώ. Με πτώση 0,82% η Τράπεζα Πειραιώς στα 0,845 ευρώ. Αντίβαρο στις πιέσεις τα κέρδη σε ΜΟΗ και Μυτιληναίο με 2,66% στα 21,20 ευρώ για την πρώτη και 2,38% στα 7,75 ευρώ για τον δεύτερο. Η αξία των συναλλαγών κινείται στα 29,3 εκατ. ευρώ.

Loading