Γεραπετρίτης: «Υπάρχουν λόγοι να πάει η χώρα σε εκλογές, αλλά υπάρχουν ακόμη περισσότεροι να μην πάει» (audio)

Ο κ. Γεραπετρίτης σχολίασε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να οριστεί υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών

Ο υπουργός Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 Fm και τόνισε ότι «είναι αντιθεσμική η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα να ζητά από τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει εκλογές και να ορίσει υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών».

propoli

Για το αν θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές ο κ. Γεραπετρίτης είπε πως η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται κανονικά και ότι δεν έχει ειπωθεί τίποτα για πρόωρη εκλογική αναμέτρηση.

Σημείωσε πως δεν προβλέπεται από πουθενά η ύπαρξη υπηρεσιακού υπουργού ενώ είπε πως εάν δεν προέρχεται από το κόμμα εξουσίας δημιουργούνται ζητήματα.

Δήλωσε επίσης πως σε περίπτωση που υπάρξει υπηρεσιακή κυβέρνηση, τότε όλα τα κόμματα θα δείξουν απόλυτη υπευθυνότητα.

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ακόμα ότι εκφράσεις όπως περί ανόητων συμβούλων δημιουργούν ένα μισαλλόδοξο κλίμα στην κοινωνία και οι πολίτες χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα. Στη συνέχεια ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν λόγοι να πάει η χώρα σε εκλογές, ωστόσο υπάρχουν ακόμη περισσότεροι να μη γίνουν αφού η κυβέρνηση είναι σταθερή και συμπαγής.

Σημείωσε πως οι πολιτικοί σχηματισμοί λειτουργούν κατά τρόπο ώστε να διεκδικούν την ψήφο του Ελληνικού λαού.

Ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία αλαζονεία από τη ΝΔ που αναφέρεται σε αυτοδυναμία, λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει πει ότι θα αναζητηθούν συμμαχίες.

Ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός επιλέγει εκείνους που είναι πιο άξιοι να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον.

Ο κ. Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε πως η ΝΔ θα πάει σε λογική προγραμματικών συγκλήσεων.

Για την τουρκική προκλητικότητα τόνισε ότι η κυβέρνηση μιλά γι’ αυτό σε διεθνές επίπεδο. Για το αν υπάρχει περίπτωση να σημειωθεί κάποιο θερμό επεισόδιο, είπε ότι «δε φοβόμαστε αλλά επαγρυπνούμε».

Δείτε επίσης: Γ. Γεραπετρίτης: Ναι στο διάλογο με την Τουρκία, αλλά όχι υπό απειλές

Loading