Ο Μητσοτάκης ρίχνει την ευθύνη στον Τσίπρα για τις (σχεδόν σίγουρες) εκλογές

Είναι προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητά άλλοθι προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες κάλπες τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Και η «χρυσή ευκαιρία» δεν είναι άλλη από το να στοχοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα για τις (σχεδόν σίγουρες) εκλογές το προσεχές φθινόπωρο. Το κάνει ανερυθρίαστα, αναζητώντας αλλά και βρίσκοντας αφορμές.

Για παράδειγμα, μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στη συνέλευση του ΣΕΤΕ, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ανάμεσα στα άλλα από τον Πρωθυπουργό «να ορίσει από τώρα υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να πάει ομαλά η χώρα στη πορεία προς τις εκλογές». Στο Μέγαρο Μαξίμου βρήκαν την ευκαιρία να ξιφουλκήσουν κατά του ΣΥΡΙΖΑ επιμένοντας στη ρητορική πως η αξιωματική αντιπολίτευση σπρώχνει τη χώρα προς τις κάλπες μέσω της έντασης που προκαλεί στο πολιτικό σκηνικό. Μόνο που τις εκλογές τις προκηρύσσει η εκάστοτε κυβέρνηση και ποτέ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κάπως έτσι, στο Μέγαρο Μαξίμου άρχισαν να μιλούν για «αντιθεσμική, αντιδημοκρατική πρόταση, παραβλέποντας τόσο την εκπεφρασμένη λαϊκή βούληση και τους πολιτικούς συσχετισμούς, όσο και το γεγονός ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε τη χώρα σε μια παρατεταμένη επικίνδυνη αστάθεια, που θα επιδείνωνε την κατάσταση για την κοινωνία και θα γεννούσε εθνικούς κινδύνους».

Τσίπρας όπως Τραμπ

Μάλιστα, παρομοίωσαν τον Αλέξη Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ, ισχυριζόμενοι ότι αντιγράφει τις «διχαστικές πρακτικές του προκειμένου να καλλιεργήσει νοσηρό κλίμα και να δικαιολογήσει την ήττα του». Του χρεώνουν, ακόμη, ότι πρόθεση «να μολύνει με τοξικότητα, το δημόσιο βίο. Φαίνεται, μάλιστα ότι αποφάσισε να περάσει από την πολιτική τοξικότητα στην επόμενη πίστα: Τον βούρκο. Έδειξε ότι στον βούρκο σκοπεύει να πορευτεί το επόμενο διάστημα».

Με αυτού του είδους τα επιχειρήματα η Νέα Δημοκρατία στρώνει σιγά-σιγά το έδαφος για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και στήνει από το τώρα το αφήγημα της που βασίζεται στη λογική ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενοι ότι δεν θα αφήσουν τον «τραμπισμό αλά γκρέκα» ούτε να πλήξει τη δημοκρατία μας, ούτε να βλάψει την κοινωνία και την Πατρίδα μας.

Δείτε επίσης: Απάντηση Γ. Οικονόμου σε Αλ. Τσίπρα: Εγγυόμαστε ότι δεν θα αφήσουμε τον “τραμπισμό αλά γκρέκα” να πλήξει την δημοκρατία μας