Μετωπική σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή – Ημερομηνία κλειδί για την ανακοίνωση εκλογών η 20η Αυγούστου

Οι επόμενες 45 ημέρες θα κρίνουν το χρόνο των εκλογών – Εκτός από τις ημερομηνίες εκείνο το οποίο συζητείται έντονα είναι τα πρόσωπα που θα ριχτούν στη μάχη του σταυρού

Την προσεχή Πέμπτη συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του 2019 και σύμφωνα με πολιτικά πηγαδάκια. ξεκινά έστω άτυπα η προεκλογική περίοδος. Ο τόνος της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησησς και αντιπολίτευσης θα δοθεί στην προ ημερησίας συζήτηση για την κοινωνική πολιτική που θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα νωρίτερα, την Τετάρτη, στη Βουλή. 

propoli

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, αναμένεται να έχουν μετωπική αντιπαράθεση εφ’ όλης της ύλης.

Η συζήτηση διεξάγεται με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, ενώ στόχος του είναι να αναδείξει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στο κοινωνικό πεδίο, και από την άλλη, να αντιπαραβάλει το έργο της με το αντίστοιχο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι σίγουρο ότι πλέον η κυβέρνηση έχει μπει σε προεκλογικό τέμπο, συνεπώς και οι δημόσιες παρεμβάσεις του κ. Μητσοτάκη δεν έχουν μόνο χαρακτήρα υπενθύμισης στους πολίτες του τι έγινε, αλλά συνιστούν και ένα μήνυμα για το τι σχεδιάζεται να γίνει, εφόσον η ΝΔ έχει καθαρή εντολή διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογές.

Η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών θα είναι η τελευταία πριν τις θερινές διακοπές και θεωρείται δεδομένο ότι κατά τη διάρκεια της θα ανοίξουν όλα τα θέματα. Θα πρόκειται επί της ουσίας για μια εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών με έντονο προεκλογικό άρωμα.  

Η πιθανή ημερομηνία των πρόωρων εκλογών

Τις εβδομάδες που ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζυγίσει όλα τα δεδομένα και θα πάρει την τελική απόφαση για το χρόνο των εκλογών, με το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου να θεωρείται ορόσημο.

Επανειλημμένα έχει τονίσει ότι στόχος του είναι η εξάντληση της τετραετίας, όμως η δυναμική που διαμορφώνουν οι εξελίξεις στην πολιτική ζωή μπορεί να επανακαθορίσει τους αρχικούς σχεδιασμούς.

Η διαρκής συζήτηση περί εκλογών στην Ελλάδα αποτελεί ένα είδος ενδημικού πολιτικού κακού, το οποίο δηλητηριάζει τη δημόσια σφαίρα και αποπροσανατολίζει από τα βασικά και τα κρίσιμα” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Μακεδονία.

Αν το αμέσως προηγούμενο διάστημα η 2α Οκτωβρίου εμφανιζόταν ως το επικρατέστερο σενάριο, πλέον φαίνεται να κερδίζουν έδαφος για να στηθούν πρόωρες κάλπες όχι μόνο η 25η Σεπτεμβρίου αλλά ακόμα και η 18η Σεπτεμβρίου και τούτο διότι αφενός υπάρχει συνταγματικά ο προβλεπόμενος χρόνος για τη διεξαγωγή τους αν προκηρυχτούν αμέσως μετά το 15Αύγουστο.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ετοιμάζονται πυρετωδώς για εκλογές στις αρχές φθινοπώρου

Η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να «κλείσει» τα ψηφοδέλτιά της όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Για αυτόν το λόγο έχει δοθεί σαφής εντολή στις Νομαρχιακές Επιτροπές να οριστικοποιήσουν τις προτάσεις τους για τους υποψήφιους ανά εκλογική περιφέρεια μέχρι τις 11 Ιουλίου, έτσι ώστε να αξιολογηθούν στη συνέχεια από την αρμόδια επιτροπή.

Εντός της Κουμουνδούρου υπάρχει η πεποίθηση ότι οι κάλπες θα στηθούν τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου, κι έτσι άπαντες είναι σε εγρήγορση για να ολοκληρωθούν και τα τελευταία διαδικαστικά θέματα.

Το επόμενο «στοίχημα» είναι η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου, για την οποία ήδη έχουν αρχίσει οι σχετικές προετοιμασίες στην Κουμουνδούρου, παράλληλα με την ένταση των περιοδειών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομματικών και κοινοβουλευτικών κλιμακίων σε όλη την Ελλάδα και τις γειτονιές της Αττικής.

Δείτε επίσης: Γ. Οικονόμου: Διεκδικούμε καθαρή εντολή αυτοδυναμίας ώστε οι πολίτες να νιώθουν την απαιτούμενη σιγουριά

Loading