Νέα καταγγελία για την Κιβωτό: Έστελναν παιδιά να μαζέψουν ελιές στη Μυτιλήνη

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών που φιλοξενούνταν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Στο επίκεντρο της έρευνας των εισαγγελιών είναι δύο νέα πρόσωπα «κλειδιά», δύο νέα παιδιά τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά και θα πρέπει ενόρκως να καταθέσουν.

propoli

Οι εισαγγελείς έχουν εντοπίσει αυτά τα δύο πιθανά νέα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, τα οποία φοβούνται να καταθέσουν. Το πρώτο από αυτά τα παιδιά φέρεται να προέκυψε μέσα από την κατάθεση του βασικού καταγγέλλοντα, του 19 χρόνου, ενώ το δεύτερο παιδί φέρεται να προέκυψε μέσα από μια άτυπη μαρτυρία μιας πρώην εργαζομένου στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Έστελναν παιδιά σαν εργάτες γης στη Μυτιλήνη

Ανάμεσα στις μαρτυρίες ξεχωρίζει η καταγγελία ανθρώπου που εργαζόταν για χρόνια στη δομή της Κιβωτού στη Μυτιλήνη.

Όπως μετέδωσε το MEGA η «Κιβωτός του Κόσμου», σύμφωνα με την καταγγελία αυτή, φέρεται να έστελνε παιδιά στην Μυτιλήνη προκειμένου να μαζέψουν ελιές για λογαριασμό μεγάλων γαιοκτημόνων στο νησί.

Τα παιδιά που πήγαιναν και μάζευαν τις ελιές δεν είχαν καμία απολύτως αμοιβή για την εργασία τους και τελικώς το ποσό το έπαιρνε η «Κιβωτός του Κόσμου» σε μορφή χορηγίας. Προκειμένου, δε, να μην γίνεται αντιληπτή η εκμετάλλευση, η «Κιβωτός του Κόσμου» φαίνεται να «βάφτιζε» τα ταξίδια εργασίας σε κτήματα ως «εκπαιδευτικές» εκδρομές.

Δείτε επίσης: Κατέληξε ο άνδρας που παρασύρθηκε από δύο οχήματα στην Κατεχάκη

Loading