Βόλος: Αφαίρεση άδειας από αντιεμβολιαστή γιατρό – Δεν θα μπορεί να ασκήσει το επάγγελμα

Η άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος αφαιρέθηκε από έναν γιατρό στον Βόλο, με την απόφαση να λαμβάνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας.

Αυτή η απόφαση πάρθηκε καθώς ο εν λόγω γιατρός ήταν αντιεμβολιαστής και χορηγούσε στους ασθενείς τους με κορωνοϊό κοκτέιλ αντιοβιοτικών, βιταμινών και ασπιρίνων.

propoli

Παράλληλα, εκτός από την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος, στον γιατρό επιβλήθηκε και πρόστιμο 50.000 ευρώ, με συγγενείς των ασθενών να καταγγέλλουν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα πέθαναν, αφού τους απαγόρευε να ματαφερθούν στο νοσοκομείο του Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός έχει προσφύγει στο δευτεροβαθμιο πειθαρχικό όργανο ζητώντας την ακύρωση της εις βάρος του απόφασης, δηλαδή στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών του Πανελληνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Όσο βρίσκεται σε εκκρεμότητα η υπόθεση και ο γιατρός ασκεί τα ειδικά μέσα που του δίνει ο νόμος, δεν προβλέπεται εφαρμογή της απόφασης του πρωτοβαθμιου οργάνου, δηλαδή του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Τέλος, ο γιατρός από τον Βόλο έχει το δικαίωμα να προσφύγει και στα διοικητικά δικαστήρια, προκειμένου να ακυρώσει τις αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων.

Δείτε επίσης: Σε κλοιό κινητοποιήσεων σήμερα η Θεσσαλονίκη

Loading