Μπόλαρης: «Είμαστε στη μέση ενός πολύ επικίνδυνου τριγώνου»

Την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Θεόδωρο Παπαδόπουλο, ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Μάρκος Μπόλαρης.

propoli

Όπως τόνισε ο κ. Μπόλαρης, «η Μέρκελ διαπίστωσε ότι ήρθε σε μια άλλη Ελλάδα διαφορετική. Αναφέρθηκε τόσο στην προοπτική ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, όσο και στην προοπτική αναπλήρωσης των χαμένων θέσεων εργασίας τα χρόνια της κρίσης». Μάλιστα, από την πλευρά του, ξεκαθάρισε ότι «έχει μεγάλη σημασία η αλλαγή αυτή να διατυπώνεται από ξένους επισήμους· από μεγάλα κράτη».

Παράλληλα, ερωτώμενος για τις εκτιμήσεις του από την πλευρά του υφυπουργού Εξωτερικών, ο κ. Μπόλαρης, διευκρίνισε ότι «είμαστε στη μέση ενός πολύ επικίνδυνου τριγώνου (σσ αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σε Λιβύη, Κριμαία και Συρία). Ως εκ τούτου, τόσο ο απλός πολίτης όσο και οι άνθρωποι της επιχειρηματικότητας καταλαβαίνουν ότι η Ελλάδα είναι εν δυνάμει, και πρέπει να παραμείνει σημείο αναφοράς για την ειρήνη, την σταθερότητα και την Δημοκρατία στην ευρύτερη περιοχή».

Ο κ. Μπόλαρης, εκτίμησε ακόμα ότι «το 2019, αναμένεται να είναι χρονιά πρόκλησης. Πρέπει να στείλουμε μήνυμα ψυχραιμίας, σταθερότητας και σοβαρότητας. Όποιος έχει άποψη πρέπει να την εκφράζει με σοβαρότητα και όχι κραυγές».

Για το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Από την άλλη πλευρά, ερωτηθείς σε σχέση με την ένταση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και την Ρωσία,που ξεκίνησε από την αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας, και μετά και τις δηλώσεις Πούτιν, περί «Τούρκου Πατριάρχη», ο κ. Μπόλαρης, τόνισε ότι «η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ένας θεανθρώπινος θεσμός».

«Η Εκκλησία λειτουργεί με βάση το δικό της σύνταγμα. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για να κάνουμε παρεμβάσεις στην διοίκηση της Εκκλησίας. Αυτά είναι ζητήματα που λύνονται με τους κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων. Εμείς, ως ελληνική Πολιτεία, δεν παρεμβαίνουμε σε ζητήματα που είναι καθαρά εκκλησιαστικά».

Τέλος, εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει σχίσμα (σσ μεταξύ του Πατριαρχείου και της ρωσικής Εκκλησίας). Ας μη βιαζόμαστε. Υπάρχει ένταση, αυτά τα θέματα ωστόσο λύνονται».

Loading