Στην Renault ο Εστεμπάν Οκόν ως αντι-Χούλκενμπεργκ

Αυτό που υποψιαζότουσαν λίγο πολύ όσοι ασχολούνται με την Φόρμουλα 1, ειδικά μετά και την ανακοίνωση της Μερσέντες για την παραμονή του Βάλτερι Μπότας, έγινε γνωστό πριν λίγες ώρες. Η Γαλλική Renault ανακοίνωσε την συμφωνία της με τον Εστεμπάν Οκόν, παίρνοντας την θέση του Νίκο Χούλκενμπεργκ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Φέτος, η Renault είχε μεγάλες βλέψεις για την εργοστασιακή της ομάδα καθώς θεωρούσε ότι θα είναι ικανή να «παλέψει» για να είναι η πρώτη του λεγόμενου midfield. Αντ’ αυτού όμως, η σεζόν δεν εξελίσσεται καλά για τους Γάλλους, που βρίσκονται στην έκτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με μόλις 39 βαθμούς σε 12 αγώνες.

propoli

Ο Εστεμπάν Οκόν την φετινή σεζόν είναι ο δοκιμαστής της πρωταθλήτριας ομάδας, Μερσέντες έπειτα από την θητεία του στην Force India (νυν Racing Point). Το όνομα του ακούστηκε για αντικαταστάτη του Βάλτερι Μπότας σε περίπτωση που δεν συνέχιζε ο Φιλανδός, όμως μετά την ανακοίνωση της γερμανική ομάδας, όλοι περίμεναν την ανακοίνωση της Renault.

Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρχε ο καπνός, πλέον υπάρχει και φωτιά. Ο Γάλλος οδηγός επιστρέφει στην γαλλική ομάδα (ήταν δοκιμαστής της ομάδας το 2016) και θα είναι ο teammate του νεοφερμένου Ντάνιελ Ρικιάρντο από το 2020.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και την επίσημη ανακοίνωση: 

Loading