ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)

ΟΛΜΕ: «Δεν αποκλείουμε να μην ανοίξουν τα σχολεία αρχές Σεπτέμβρη»

Η έναρξη των σχολείων και κάτω από ποιες συνθήκες απασχολεί όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό. Από τη μία οι μέρες πλησιάζουν και από την άλλη τα κρούσματα του κορονοίού στη χώρα δημιουργούν ανασφάλεια τόσο σε εκπαιδευτικούς όσο σε γονείς και μαθητές.

Ρεπορτάζ: Νίκη Σταματιάδου

propoli

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Θεόδωρος Μαλαγάρης, δήλωσε στο politic.gr πως αναμένεται μια συνάντηση το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να αποφασιστεί υπό ποιες συνθήκες θα ανοίξουν τα σχολεία.

Όπως δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ «Είμαστε σύμφωνοι με μια συνάντηση στα τέλη Αυγούστου καθώς τότε ενδεχομένως η κατάσταση με τον κορονοϊό να έχει διαφοροποιηθεί και οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα ανταποκρίνονται στις τότε ανάγκες». «Ελπίζουμε» τόνισε «η υπουργός να λάβει υπόψιν τις προτάσεις που έχουμε σκοπό να καταθέσουμε και να μην αποφασίσει μονομερώς».

Σχετικά με το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία την προβλεπόμενη ημερομηνία ο κ. Μαλαγάρης είπε ότι «Δεν αποκλείουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και το έχουμε ως ισχυρό, όταν όμως ρωτάμε το υπουργείο μας απαντά ότι είναι ακόμα νωρίς και αν αποφασιστεί κάτι τώρα θα είναι πρόωρο». Προτεραιότητα και του υπουργείου και της ΟΛΜΕ είναι φυσικά οι αποφάσεις που θα λάβουν οι λοιμωξιολόγοι «Δεν είμαστε ειδικοί, περιμένουμε τι θα αποφασίσουν οι λοιμωξιολόγοι για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών και καθηγητών».

«Δεν ήμασταν ικανοποιημένοι με την αντιμετώπιση της κυβέρνησης για τους εκπαιδευτικούς άνω των 50 ετών»

Η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών είναι άνω των 50 ετών, αυτό σημαίνει πως ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες για την Covid-19, ωστόσο όπως υπογράμμισε ο κ. Μαλαγάρης στο politic.gr «Δεν ήμασταν ικανοποιημένοι με την αντιμετώπιση της κυβέρνησης για τους εκπαιδευτικούς άνω των 50 ετών, καθώς είχαμε προτείνει σωρεία μέτρων και δεν εφαρμόστηκαν» και πρόσθεσε «Ο λόγος που δε θρηνήσαμε θύματα ήταν γιατί δεν υπήρχε μεγάλη προσέλευση μαθητών στα σχολεία, δεν είχαμε μαθητές».

Αναρωτιέται τέλος, «Τι θα γίνει εάν έχουμε πληρότητα στα σχολεία και υπάρξει διάδοση του κορονοϊού; Ο ιός όπως ακούμε και μαθαίνουμε τον τελευταίο καιρό είναι επικίνδυνος και για τα παιδιά».

Χρήση μάσκας στα σχολεία

Στο ερώτημα για τη χρήση μάσκας στα σχολεία ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ δήλωσε στο politic.gr πως δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση για ένα τέτοιο μέτρο: «Δε γνωρίζουμε αν θα γίνει και με ποιον τρόπο, αν δηλαδή θα υπάρχει η χρήση της κατά τη διάρκεια του μαθήματος, αν θα τη φορούν μόνο τα παιδιά ή και οι εκπαιδευτικοί. Δεν έχει κατατεθεί επίσημα καμιά τέτοια πρόταση».

Δείτε ακόμη:

Κορονοϊός: Οι γιορτές που φέτος ήταν…αλλιώς

Loading