Η Αυστρία προετοιμάζει «νησίδες ασφαλείας», για περιπτώσεις κρίσης

Η κυβέρνηση της Αυστρίας αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να ορίσει τοποθεσίες για ορισμένες νησίδες, τις οποίες αναμένεται να αξιοποιήσει σε εξαιρετικές περιπτώσεις ασφαλείας όπως για παράδειγμα σε κρίσεις και φυσικές καταστροφές.

propoli

Το θέμα, αναμένεται να συζητηθεί κατόπιν απόφασης που εξέλαβε το υπουργικό συμβούλιο της χώρας, την ερχόμενη Τετάρτη στην τακτική εβδομαδιαία συνεδρίασή του.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να είναι δώδεκα «νησίδες ασφαλείας». Μάλιστα, σύμφωνα με την εισήγηση του Αυστριακού υπουργού Άμυνας Μάριο Κούναζεκ, τα συγκεκριμένα νησιά θα χρησιμοποιηθούν σε έκτακτες ανάγκες, ενώ θα προέρχονται από ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις στρατώνων, ενώ θα δίνεται βάρος στην επίτευξη μίας ισόρροπης τοπικής κατανομής τους.

Η μετατροπή των συγκεκριμένων στρατώνων σε νησιά έκτακτης ανάγκης, απαιτεί ορισμένα έξοδα όπως παροχή ενέργειας και νερού, δυνατότητας αποθήκευσης και εφοδιασμού με τα απαραίτητα τρόφιμα, τα οποία αναμένεται να καλυφθούν από τον τρέχοντα προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Loading