Γαλλία: Εντείνονται οι απελάσεις υπόπτων ισλαμιστών

Στη Γαλλία έχουν καταγραφεί στις βάσεις δεδομένων 23.000 εν δυνάμει τρομοκράτες – Οι μισοί από αυτούς δεν είχαν άδεια παραμονής και έχουν απελαθεί τα τελευταία 3 χρόνια από τη χώρα

Όλο και περισσότερες είναι οι φωνές στη Γαλλία που ζητούν την απέλαση ή τη βαριά τιμωρία όλων όσοι είναι ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες, καθώς τα τελευταία χρόνια, η χώρα θρηνεί 250 άτομα-θύματα τρομακρατικών ενεργειών.

propoli

«Το προφίλ των δραστών έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Πολλοί από αυτούς δεν είναι πια γάλλοι υπήκοοι, δεν έχουν γεννηθεί στη Γαλλία, ούτε έχουν πάει σε γαλλικό σχολείο. Τα τελευταία 2-3 χρόνια οι περισσότερες τρομοκρατικές ενέργειες πραγματοποιήθηκαν από άτομα που είχαν έρθει πρόσφατα στη χώρα. Κάποιοι είχαν άδεια παραμονής, κάποιοι είχαν κάνει αίτηση ασύλου, ενώ άλλοι βρίσκονταν παρανόμως στη Γαλλία», δήλωσε ο ειδικός σε ζητήματα τρομοκρατίας από το Γαλλικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων στο Παρίσι (Ifri) Μαρκ Εκέρ.

Αόρατοι τρομοκράτες

Οι περισσότεροι δράστες τρομοκρατικών ενεργειών δεν ήταν γνωστοί στις αρχές. Ο τσετσενικής καταγωγής Αμπουλάχ Α., ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο αποκεφάλισε τον καθηγητή ιστορίας Σαμουέλ Πατί, αλλά και ο Τυνήσιος, ο οποίος λίγο αργότερα σκότωσε τρεις ανθρώπους σε εκκλησία στη Νίκαια, ήταν άγνωστοι στις διωκτικές αρχές.

«Ο Τυνήσιος βρίσκονταν παράνομα στη Γαλλία και είχε εισέλθει στη χώρα περίπου ένα μήνα πριν από την τρομοκρατική επίθεση», εξηγεί ο Μαρκ Εκέ.

Loading