Β. Κορέα: Άνευ προηγουμένου καύσωνας πλήττει τη χώρα

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που μαστίζουν σχεδόν όλο τον πλανήτη, «χτύπησαν» και τη Βόρεια Κορέα, η οποία τις τελευταίες ημέρες μαστίζεται από καύσωνα που απειλεί με σοβαρές συνέπειες τις καλλιέργειες ολόκληρης της χώρας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα βορειοκορεατικά ΜΜΕ.

propoli

Μάλιστα τα τελευταία καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν «στη μάχη» για τον περιορισμό των επιπτώσεων που έχουν οι υψηλές θερμοκρασίες.

Να σημειωθεί, ότι ολόκληρη η Κορεατική χερσόνησος είναι αντιμέτωπη για πολλές εβδομάδες με υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στη Νότια Κορέα.

Συγκεκριμένα, στην Πιονγκγιανγκ καταγράφηκε χθες Τετάρτη θερμοκρασία ρεκόρ, με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει στους 37,8 βαθμούς Κελσίου. «Η οικονομία πληρώνει το τίμημα» προειδοποίησε η κρατική τηλεόραση χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις.

Στο μεταξύ ο καύσωνας έχει προκαλέσει ήδη δραματικές συνέπειες στην κτηνοτροφία και τη γεωργία της Ν. Κορέας, καθώς έχουν χαθεί τρία εκατομμύρια ζώα κτηνοτροφίας, ενώ έχει διπλασιαστεί η τιμή των λαχανικών.

Loading