Αλλαγή σχεδίων για το ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς

Αύριο συνεδριάζει εκτάκτως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υπό τον πρωθυπουργό και ειδικούς της Επιτροπής – Πιθανή η νωρίτερη εφαρμογή των μέτρων

Εγχώριο πανικό έχει προκαλέσει η ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα, τα οποία έφτασαν σήμερα τα 21.657. Ο αριθμός είναι ιδιαίτερα υψηλός και παραπάνω από διπλάσιος σε σχέση με τα χθεσινά ανακοινωθέντα κρούσματα.

propoli

Στον απόηχο των σημερινών δεδομένων πραγματοποιείται αύριο το πρωί έκτακτη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, ο οποίος επιστρέφει από τα Ιωάννινα, την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον Σωτήρη Τσιόδρα και ειδικούς, ενώ στις 12 θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή των ειδικών, οι οποίοι θα κάνουν τις τελικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση για την λήψη σχετικών αποφάσεων.

Όπως φαίνεται και μετά από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου σήμερα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή τα μέτρα νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου, ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί και ισχύει προς στιγμήν.

Τα μέτρα συζητείται να τεθούν σε ισχύ ακόμη και από το απόγευμα της Τετάρτης ή το αργότερο από τις 6 το πρωί της Πέμπτης (30.12.2021).

Τα μέτρα που θα ισχύσουν έως τις 16 Ιανουαρίου

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα χειρουργική ή υφασμάτινη σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση. Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Οι χώροι διασκέδασης/εστίασης θα έχουν ωράριο έως τις 24:00, ενώ στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα. Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες. Η μουσική θα διακόπτεται όταν δεν θα τηρούνται οι περιορισμοί.
  • Στα γήπεδα θα υπάρχει περιορισμός 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.
  • Τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα έως το 50%. Θα υπάρχει κυλιόμενο ωράριο.
  • Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.

Δείτε επίσης: Βρετανία: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού

Loading