Απάντηση του Ανέστη Πετρίδη στο ΚΚΕ

Άμεση ήταν η απάντηση του υποψήφιου βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης με το ΜέΡΑ25 Ανέστη Πετρίδη, στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει εναντίον του η Τ.Ο. Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και στην οποία τον κατηγορούσε ότι απευθύνεται σε γνωστούς ψηφοφόρους του ΚΚΕ, ζητώντας την ψήφο τους.

propoli

Ο κ. Πετρίδης απάντησε παραθέτοντας απόσπασμα του προγράμματος του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Αναλυτικά η απάντηση του Ανέστη Πετρίδη στο ΚΚΕ:

«Τον “τυχοδιωκτισμό” μου σύντροφοι του ΚΚΕ τον άντλησα, τον πίστεψα και τον συντηρώ από το πρόγραμμα του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ σημεία του οποίου είναι αναγκαία σήμερα και για να βγει ο λαός στο προσκήνιο και το ΜΕΤΩΠΟ να πάρει σάρκα και οστά:

Το αντιϊμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό Μέτωπο και το πρόβλημα της εξουσίας

“Στις γραμμές του Μετώπου εντάσσονται δυνάμεις ανομοιογενείς από άποψη κοινωνικής θέσης και ιδεολογικοπολιτικής στάσης. Αντανακλώνται διαφορετικές τάσεις, σε ό,τι αφορά την προοπτική και το σκοπό της αντιιμπεριαλιστικής, αντιμονοπωλιακής πάλης”.

“Το ΚΚΕ επιδιώκει τη συνεργασία με πολιτικές δυνάμεις που αποδέχονται την αναγκαιότητα σύγκρουσης με τον ιμπεριαλισμό και τα πολυεθνικά μονοπώλια, υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, τη λαϊκή κυριαρχία και ανεξαρτησία της χώρας. Η συνεργασία μπορεί να εκφραστεί με τη μορφή συντονισμού, πολλαπλών συσπειρώσεων και κοινής δράσης για ορισμένα συγκεκριμένα προβλήματα, στα οποία διαπιστώνεται συμφωνία. Η εμπειρία της κοινής δράσης θα δείχνει κατά πόσο είναι δυνατή η διεύρυνσή της και η συνεργασία και σε άλλους αντιιμπεριαλιστικούς αντιμονοπωλιακους στόχους, κατά πόσο στη συνέχεια μπορεί να εξελιχθεί σε πολιτική συμφωνία”.

“Το Μέτωπο πάλης θα αναπτύσσει πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο για το συντονισμό με άλλα εθνικά κινήματα. Θα αναζητεί διεθνή σημεία στήριξης σε κυβερνήσεις και διεθνείς οργανώσεις που υπερασπίζονται τα συμφέροντα της ανεξάρτητης ανάπτυξης των λαών. Θα συμμετέχει ενεργά σε διεθνή κινήματα αλληλεγγύης. Θα συμπαραστέκεται σε λαούς που υποφέρουν από την ιμπεριαλιστική πολιτική, τις επεμβάσεις και τους τοπικούς πολέμους. Θα επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή διεθνή υποστήριξη, ιδιαίτερα σε κρίσιμες συνθήκες πανεθνικής κρίσης, όταν ο διεθνής ιμπεριαλισμός θα τρέξει να υποστηρίξει την ολιγαρχία της χώρας, και να τη διατηρήσει, ως έρεισμα και σφαίρα επιρροής του”».

Loading