Ασάφειες στον «Κλεισθένη Ι» καταγγέλλει ο Λάζαρος Κυρίζογλου

Βελτιώσεις στο «Κλεισθένη Ι» για την ομαλή διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου ζητά ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου, με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

propoli

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης επισημαίνει ότι “υπάρχουν εκκρεμότητες και ασάφειες που δημιουργούν συγχύσεις και αναστατώσεις στους ενδιαφερόμενους υποψηφίους και στους απλούς ψηφοφόρους”.

Παράλληλα, τονίζει ότι “η διεξαγωγή των 4πλων (ευρωπαϊκών, περιφερειακών, δημοτικών και κοινοτικών) εκλογών της 26ης Μαΐου 2018 δεν απαιτεί μόνον την αριθμητική αύξηση των, ανά την χώρα, εκλογικών τμημάτων με την αντίστοιχη ανά τμήμα μείωση του αριθμού των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, αλλά απαιτεί την έγκαιρη εξεύρεση και κατάλληλη προετοιμασία” για μια ακόμη σειρά θεμάτων.

Σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού αιθουσών, η διάθεση και κινητοποίηση σημαντικά μεγαλύτερου, σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, αριθμού δημοτικών υπαλλήλων, και η μέριμνα των δήμων για την παροχή στοιχειώδους διατροφής στα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading