Βούλα Τεκτονίδου: «Ηγέτης ο Αλέξης Τσίπρας»

Ηγέτη που έβαλε το εθνικό συμφέρον πάνω από το μικροκομματικό, χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Θεσσαλονίκης Βούλα Τεκτονίδου, μιλώντας στο Flash 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι», με τον Γιάννη Στρίκο και τον Σταύρο Οραήλογλου.

propoli

«Η κανονιστική δύναμη των πραγμάτων υπαγόρευσε πράγματα που δεν είχαν να κάνουν με τα προτάγματα του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό, η δεύτερη ευκαιρία που ζητάμε τώρα είναι στην ουσία η πρώτη ευκαιρία για να καταδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ποια είναι τα πραγματικά του σχέδια για την κοινωνία, την οικονομία, για όλους τους τομείς. Γιατί (σ.σ. στην πρώτη θητεία) τα οικονομικά της χώρας ήταν τέτοια, που ποιο πρόγραμμα να δεις; Αντίθετα, τώρα έχουμε ένα μαξιλάρι που αγγίζει τα 34 δισ. ευρώ», δήλωσε μεταξύ άλλων η υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης.

Παρά το σημαντικό έργο που ανέφερε πως άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της εργασίας και της καταπολέμησης της ανεργίας, η κ. Τεκτονίδου αποδίδει τη σημερινή δημοσκοπική εικόνα του κυβερνώντος κόμματος, πέραν της μεταμνημονιακής κόπωσης, και σε ένα πρόβλημα επικοινωνίας που φαίνεται πως υπήρχε.

«Ενεργός πατριωτισμός να κρατάς τη χώρα σου όρθια»

Αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Τεκτονίδου υποστήριξε: «Έμπρακτος, ενεργός πατριωτισμός είναι να κρατάς τη χώρα σου όρθια. Γιατί δηλώνουν πως θα φροντίσουν να τηρηθούν οι όροι μιας συμφωνίας που η ίδια η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτήρισε προδοτική; Ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κόμμα όπως η ΝΔ δεν χρειαζόταν να λειτουργήσει με αυτόν τον πατριδοκάπηλο τρόπο, που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή, η οποία δεν έχει άλλα εργαλεία. Είχαμε μια μπετοναρισμένη κατάσταση και πήγαμε σε μια διαπραγμάτευση, χωρίς να θέλουμε να έχουμε μια εχθρική χώρα δίπλα μας. Θέλαμε να έχουμε δίπλα μας μια χώρα-δορυφόρο του ιστορικού μας εχθρού, όταν ξέρουμε ποιος είναι ο ρόλος της Τουρκίας;».

Η Βούλα Τεκτονίδου, που είχε παραιτηθεί από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για να μην ψηφίσει το 2ο μνημόνιο, μίλησε επίσης για την «ηθική της ευθύνης» και είπε πως «η δημοκρατία είναι ανάπηρη χωρίς τη γυναικεία ματιά», καλώντας τις γυναίκες να ψηφίζουν γυναίκες.

Loading