«Για τις Πρέσπες οι οικολόγοι είχαν άποψη, για το Σέιχ Σου… όχι;»

Το θέμα της καταστροφής του Σέιχ Σου από φλοιοφάγο έντομο ανέδειξε σήμερα η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ σε κεντρικό επίπεδο, όμως εδώ και εβδομάδες άλλοι τα έλεγαν και λίγοι άκουγαν. Ο λόγος για τον δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη (τον οποίο ακολούθησε αργότερα και ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης) και τον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Θεσσαλονίκης Νίκο Καραγιαννακίδη.

propoli

Ο κ. Καιτεζίδης ζήτησε εγγράφως και προφορικώς από τους συναρμόδιους της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης και του υπουργείου Περιβάλλοντος άμεση παρέμβαση για να σωθεί το δάσος, ενώ ο κ. Καραγιαννακίδης σε ανάρτησή του αναρωτήθηκε γιατί ο κ. Φάμελλος με τις οικολογικές ευαισθησίες -βλ φορολόγηση σακούλας σούπερ μάρκετ- έμεινε άπραγος και ασυγκίνητος με τόσα προσανάμματα – ξερά δέντρα εν μέσω και καλοκαιρινής περιόδου!

Αναλυτικά ο κ Καραγιαννακίδης έγραψε πριν από ημέρες:

«Οι οικολόγοι -που συνεργάζονται με την απερχόμενη κυβέρνηση- είχαν άποψη για τη… “Συμφωνία των Πρεσπών” αλλά όχι για τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή του Σέιχ Σου επί των ημερών τους; Γνώριζαν ή δεν γνώριζαν από το… 2016 (!) την περιβαλλοντική καταστροφή στο Σέιχ Σου; Γιατί η αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας Θράκης μιλάει για το πρόβλημα -με το φλοιοφάγο έντομο- από το Πάσχα του 2019 μέχρι σήμερα; Το υπουργείο Φάμελλου γιατί δεν ανέλαβε πρωτοβουλίες; Τα ξεραμένα δέντρα… προσανάμματα σε έκταση 3.500 στρεμμάτων (!) γιατί δεν τα είδαν νωρίτερα στην αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης; Γιατί έπρεπε το πρόβλημα από το φλοιοφάγο έντομο να γίνει… επιδημία προκειμένου να αντιμετωπιστεί;”

Χρ. Τσαλ.

Loading