Γ. Χριστοφορίδης: Η ΝΔ έχει καταντήσει το κόμμα της ορθής επανάληψης

Ο Έλληνας ψηφοφόρος στις προηγούμενες εκλογές δεν πήγε ενημερωμένος υποστήριξε μιλώντας στην εκπομπή Politik – Μιλάμε Πολιτικά ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Χριστοφορίδης.

propoli

Χαρακτήρισε απολύτως πειστική την  εικόνα του πρωθυπουργού κατά την πρόσφατη συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ, επιβεβαιώνοντας τη βάση που ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε το εμπάργκο προς τον σταθμό.

«Εκ του αποτελέσματος η συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΙ έδωσε πολλές απαντήσεις στους πολίτες» υπογράμμισε ο κ. Χριστοφορίδης.

Σημείωσε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανατροπή. «Κανείς δεν πάει στο πόλεμο για να χάσει» είπε και εκτίμησε ότι «αν προσθέσουμε στο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό των οικολόγων και αν προσθέσει και ένα 4,2 ποσοστό από τη ΝΔ, η διαφορά μηδενίζεται. Ξέρω ακούγεται δύσκολο αλλά γίνεται» είπε.

Εκτίμησε επίσης, ότι η ανατροπή είναι εφικτή γιατί από την επομένη μέρα των ευρωεκλογών «ξεκινήσαμε μία μεγάλη μάχη για να ενημερώσουμε τον κόσμο. Έχει πάει και πολύ καλά. Ακούω πολύ κόσμο που δεν πήγε να ψηφίσει στις ευρωεκλογές».

Παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολη η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών έχουμε όμως ενημερώσει τον κόσμο για την κρισιμότητα της κατάστασης.

Αναφέρθηκε στα τηλεοπτικά σποτάκια, που επιμελήθηκε ο ίδιος και περιλαμβάνουν παρουσίαση των πρωταγωνιστών, κυρίως των γαλάζιων πρωταγωνιστών, “για τις προθέσεις τους για τη ζωή μας”.

«Δείχνω απόσπασμα από συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη που κάποιοι θέλουν να ξεχάσουν. Είναι η πρώτη συνέντευξη του, όταν ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ το 2016, όπου τον ρωτούν αν η πρόθεση του είναι να κόψει τις συντάξεις και είπε ότι δεν την έκρυψα ποτέ. Δεν έχει αλλάξει γνώμη αλλά κρύβει την πραγματικότητα», σημείωσε ο κ. Χριστοφορίδης.

Και πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν λέει κουβέντα για το ασφαλιστικό. Αν ειχε σκοπό να αυξήσει τις συντάξεις γιατί δεν το λέει, διερωτήθηκε και ανέφερε ότι «έχουν γίνει κουβέντες ώστε ο δεύτερος πυλώνας της ασφάλισης, οι επικουρικές να περάσουν σε ιδιωτικές εταιρίες».

«Η ΝΔ μπορεί να πολιτεύτηκε με τον αέρα του νικητή»

«Η ΝΔ μπορεί να πολιτεύτηκε με τον αέρα του νικητή μετά τις ευρωεκλογές, έδωσε ωραίες εικόνες και τσιτάτα αλλά είπε και όσα θέλει να κάνει» υπογράμμισε ο κ. Χριστοφορίδης.

Όπως είπε, χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη στον Alpha ότι σε περίπτωση διακυβέρνησης της ΝΔ θα δώσει την 13η σύνταξη μόνο αν πιάσει το ποσοστό 4% της ανάπτυξης και το ίδιο θα ισχύσει και για την προκαταβολή του φόρου στο 100%. «Όταν τον ρωτήσαν αν θα πιάσει το 4% απάντησε ότι δεν είναι μάγος για να ξέρει. Την ίδια ώρα που η ανάπτυξη στην ευρωζώνη επιβραδύνεται» επεσήμανε ο κ. Χριστοφορίδης.

Όπως είπε, η ΝΔ έχει καταντήσει το κόμμα της ορθής επανάληψης, καθώς «μέρα παρά μέρα βγαίνει κάποιος και λέει κάτι και μετά το διορθώνουν».

Υποστήριξε ότι «όλα αυτά δεν τους ξεφεύγουν αλλά τα λένε ώστε την επομένη των εκλογών ότι εμείς τους τα είχαμε πει».

«Ο κ. Μητσοτάκης πρεσβεύει μία νεα λογική που λέει ότι είναι καλό για τον εργαζόμενο να έχει ευέλικτες σχέσεις εργασίας» τόνισε. «Μια απλή αναγωγή στο χρόνο αυτού που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν μπορώ να φέρω τα ελαφρυντικά μου μέτρα πριν φερω ανάπτυξη 4%. Έστω ότι είναι ο Χάρι Πότερ και φέρνει ανάπτυξη. όμως αυτό θα το ξέρουμε την άνοιξη του 2021 και ενώ θα έχει κατατεθεί ο προϋπολογισμός. Άρα οι φοροελαφρύνσεις θα έρθουν από το 2022» εκτίμησε ο κ. Χριστοφορίδης.

Κάλεσε εκ νέου τον κόσμο να «δει όλα τα στοιχεία». «Να αναλογιστούν, είπε, πως ήταν κάποτε και πως είναι τώρα. Δεν ψηφίζουμε την Κυριακή μεταξύ σύριζα και παραδείσου αλλά τι έχει γίνει μέχρι σήμερα. Θα καλέσω κάθε ακροατή να σκεφτεί ότι ψηφίζουμε για τις ζωές μας».

Loading