INTIME

Εκλογές: Συνεχίζεται το θρίλερ της καταμέτρησης

Τρία 24ωρα μετά το κλείσιμο της κάλπης και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταμέτρησης-ενσωμάτωσης των ψήφων στις Ευρωεκλογές και στους μεγάλους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

propoli

«Ντέρμπι» μεταξύ του Θοδωρή Ζαγοράκη και του Γιώργου Αμυρά βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη καθώς με το 99,29% των εκλογικών τμημάτων και το 61,81% των ψήφων, ο συνδυασμός του Γιάνη Βαρουφάκη έχασε την έδρα που κέρδιζε στην αρχή της διαδικασίας, ενώ η ΝΔ εκλέγει 8 ευρωβουλευτές.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο Γιώργος Αμυράς θα είναι ο 8ος και τελευταίος ευρωβουλευτής της ΝΔ, στο παιχνίδι μπήκε δυνατά ο Θοδωρής Ζαγοράκης που όπως όλα δείχνουν εκλέγεται 8ος ευρωβουλευτής της ΝΔ. Ο κ. Ζαγοράκης προηγείται κατά περίπου 500 σταυρούς από τον κ. Αμυρά.

Από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγονται οι Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Μαρία Σπυράκη, Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ Βρυωνίδη, Μανόλης Κεφαλογιάννης, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Κύρτσος και Θοδωρής Ζαγοράκης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει ποσοστό 23,77%, εκλέγονται έξι ευρωβουλευτές. Πιο συγκεκριμένα, πρώτος σε ψήφους είναι ο Δημήτρης Πάπαδημούλης (179.857) και ακολουθούν οι Έλενα Κουντουρά, Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου, Αλέξανδρος Γεωργούλης και Πέτρος Κόκκαλης.

Το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), με ποσοστό 7,72% εκλέγει δύο ευρωβουλευτές και συγκεκριμένα τους Νίκο Ανδρουλάκη και Εύα Καϊλή.

Το ΚΚΕ, με ποσοστό 5,34%, εκλέγει επίσης δύο ευρωβουλευτές και συγκεκριμένα τους Κωνσταντίνο Παπαδάκη και Λευτέρη Νικολάου Αλαβάνο.

Δύο ευρωβουλευτές εκλέγει η Χρυσή Αυγή (4,88%) (Ιωάννη Λαγό και Θανάση Κωνσταντίνου), ενώ η Ελληνική Λύση (4,18%) παίρνει μία έδρα, την οποία κερδίζει ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Η μάχη των μεγάλων Δήμων

Λίγα 24ωρα πριν την αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής και στο Δήμο Θεσσαλονίκης δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος συνδυασμός θα αναμετρηθεί με τον Νίκο Ταχιάο, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με ποσοστό 22,42%.

Μέχρι αυτήν την ώρα, η διαφορά μεταξύ του Κωνσταντίνου Ζέρβα (14,92%) και του Γιώργου Ορφανού (14,50%) είναι μόλις 510 ψήφοι, στο 97,68% της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων. Τέταρτη και εκτός ανταγωνισμού, έμεινε η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, με ποσοστό 13,52%.

Στην Αθήνα τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, καθώς στον δεύτερο γύρο πέρασαν ο Κώστας Μπακογιάννης, με ποσοστό 42,66% και ο Νάσος Ηλιόπουλος, με ποσοστό 16,97%, ενώ η καταμέτρηση έχει φτάσει στο 99,79% των εκλογικών τμημάτων.

Loading