Εκλογές 2019: Πότε αναμένονται αποτελέσματα

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για να κλείσουν οι κάλπες και για τον επαναληπτικό γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα τουλάχιστον για τους μεγάλους Δήμους και τις Περιφέρειες αναμένονται στις 21:00 το βράδυ. 

propoli

Η συλλογή και μετάδοση των αποτελεσμάτων θα γίνει μετά από τη λήξη της ψηφοφορίας και η διαδικασία θα είναι πολύ πιο εύκολη και σύντομη σε σχέση με την περασμένη Κυριακή διότι υπάρχου μόνο δύο συνδυασμοί και χωρίς σταυροδοσία.

Συνεπώς, εκτιμάται ότι σύντομα θα υπάρξει η ροή αποτελεσμάτων, ενώ δεν θα αργήσουν και τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα.

Το διαφορετικό δεδομένο από τον πρώτο γύρο είναι ότι, οι τηλεοπτικοί σταθμοί στην πλειοψηφία τους αποφάσισαν να μην προβάλουν exit poll, καθώς θα έπρεπε να γίνουν επιμέρους έρευνες για κάθε περιφέρεια αλλά και για κάθε δήμο, με αποτέλεσμα να πρέπει να στηθούν περισσότερες κάλπες έξω από τα εκλογικά τμήματα.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΚΑΙ πρόκειται να μεταδώσει αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης… exit poll για τις μεγαλύτερες περιφέρειες, ενώ η δημόσια τηλεόραση θα προβάλει την εκτίμηση ψήφου σε δήμους και περιφέρειες.

Στην ΕΡΤ θα βρίσκεται και ο πολιτικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος, ο οποίος όπως και την περασμένη Κυριακή (26/5) θα προσπαθήσει μαζί με τους υπόλοιπους ειδικούς να δώσει την πρώτη εικόνα για το ποιοι θα είναι οι μεγάλοι νικητές των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ένα exit poll για το Δήμο Θεσσαλονίκης

Ένα και μοναδικό EXIT POLL θα δοθεί στη δημοσιότητα για τον επόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, καθώς σήμερα Κυριακή (2/6) διεξάγονται οι εκλογές ανάμεσα στον Νίκο Ταχιάο και τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Πιο συγκεκριμένα, στην ειδική εκπομπή της ΒΕΡΓΙΝΑ TV για το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα προβληθεί το αποτέλεσμα του exit poll που διενήργησε η εταιρία INTERVIEW για λογαριασμό της ΒΕΡΓΙΝΑ TV.

 

Loading