Εκλογές 2019: Υποτονική συμμετοχή στο β’γύρο

Επιβεβαιώνεται η ανησυχία για μικρότερη  προσέλευση των ψηφοφόρων σχεδόν σε όλα τα εκλογικά κέντρα της χώρας κατά τις σημερινές επαναληπτικές εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση.

propoli

Χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει πιο μαζική συμμετοχή την τελευταία στιγμή, ειδικά από νέους ψηφοφόρους, που τείνουν να προσέρχονται αργά στην κάλπη, όλα δείχνουν πως το ποσοστό συμμετοχής θα είναι αρκετά χαμηλότερο σε σχέση με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ωστόσο κατά τη σημερινή διαδικασία πρόκειται να αναδειχθούν οι επικεφαλής σε επτά Περιφέρειες μεταξύ των οποίων Αττικής, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας και περίπου 220 μικρούς και μεγάλους δήμους όπως της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά.

Η διαδικασία εξελίσσεται μέχρι στιγμής ομαλά, με τις εκλογές να διεξάγονται σε επτά από τις 13 περιφέρειες και σε 229 από τους 332 δήμους της χώρας. Συνολικά είναι ανοιχτά τα 27.659 εκλογικά τμήματα έναντι 39.063 την περασμένη Κυριακή, δηλαδή το 71% του συνόλου, ενώ οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι αντιστοιχούν στο 80% του συνόλου.

Μεγάλη η αποχή σε Κέρκυρα, Παξούς

Η αποχή από την κάλπη φέρεται πως θα είναι ο νικητής του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών που διεξάγονται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στα εκλογικά τμήματα της Κέρκυρας, των Παξών και των ελαχίστων τμημάτων, των Διαποντίων νήσων.

Μέχρι αυτή την ώρα σύμφωνα με τους περισσότερους δικαστικούς αντιπροσώπους, η αποχή είναι σημαντική όσον αφορά τις περιφερειακές εκλογές, ενώ μεγαλύτερη είναι η προσέλευση ψηφοφόρων στις δημοτικές εκλογές.

 

Loading