Επίθεση Ταχιάου στον Ζέρβα: «Δεν προέρχεται από τη ΝΔ»

Επίθεση στον έτερο υποψήφιο για την δημαρχία Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, εξαπέλυσε ο Νίκος Ταχιάος μιλώντας στην ΕΡΤ.

propoli

Συγκεκριμένα, ο νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών τόνισε πως ο Ζέρβας «είναι ένας άνθρωπος που προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Στη Νέα Δημοκρατία βρέθηκε ευκαιριακά το 2015».

Επίσης αναφέρθηκε στο έργο που έχει αφήσει ήδη στη Θεσσαλονίκη για το οποίο είναι περήφανος συμπληρώνοντας πως «ο καθένας πρέπει να δείξει ποιο είναι το αποτύπωμα που έχει στην πόλη. Με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα είμαστε ίδια γενιά. Είναι δύο χρόνια μικρότερός μου. Τον άκουσα χθες να λέει «να μην επιστρέψει η πόλη στο παλιό» και αναρωτιέμαι ποιο είναι το παλιό;

Η νέα παραλία και το νέο δημαρχιακό μέγαρο, για τα οποία έχω ιδρώσει πάρα πολύ ή οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και τα πολιτιστικά γεγονότα που έγιναν στην πόλη με την υπογραφή μου; Παρακαλώ πάρα πολύ να δω το νεότερο αποτύπωμα, καταγεγραμμένο με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Είναι εννιά χρόνια στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και υπήρξε και στη διοίκηση του δήμου».

Σ’ ότι αφορά την στήριξη που έχει η υποψηφιότητα του από τη ΝΔ, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη – Υπεύθυνα» υπογράμμισε πως «Είμαι πολύ Νέα Δημοκρατία. Είμαι ταυτισμένος και με την στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η επιλογή του στο πρόσωπό μου ως υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης είχε να κάνει και με το γεγονός ότι σε πολλές θέσεις ταυτίζομαι μαζί του. Αυτό είναι μια πραγματικότητα».

Ο Ν. Ταχιάος πρόσθεσε ωστόσο πως δεν αρκεί μόνο η στήριξη ενός κόμματος για να εκλεγεί δήμαρχος. «Πρέπει και ο ίδιος να αποδείξει ότι αξίζει, βγάζοντας στοιχεία του εαυτού του και δίνοντας το δικό του στίγμα». Επίσης επανέλαβε ότι ο ίδιος μιλά πάντα με ειλικρίνεια και ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Σ’ ότι αφορά την πολιτική τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναρωτήθηκε: «Που τις είδατε τις φιλελεύθερες απόψεις του Κωνσταντίνου Ζέρβα; Είναι ένας άνθρωπος που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Στη Νέα Δημοκρατία βρέθηκε ευκαιριακά το 2015. Δεν είναι άνθρωπος της ΝΔ. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πολλοί που γνωρίζουν μόνο την τελευταία πολιτική του τοποθέτηση, αλλά να μην ξεχνάμε ότι ήταν τοποθετημένος σε θέσεις από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου».

Αναφορικά με τον Γ. Ορφανό τόνισε πως «ίσως έχω αδικήσει τον Γιώργο Ορφανό γιατί νομίζω ότι πάνω στον ορυμαγδό των εκλογών δεν είχα καταλάβει από προέρχεται το μεγάλο τρολάρισμα. Δέχτηκα πάρα πολλές επιθέσεις. Είχα καταλάβει ότι το τρολάρισμα δεν περιορίζεται στο χώρο του Γιώργου Ορφανού. Ίσως τελικά δεν προερχόταν και από αυτό το χώρο. Είχα καταλάβει ότι δέχομαι πυρά και από άλλες πλευρές»

Loading