Ευρωεκλογές: Αύξηση στα ποσοστά συμμετοχής στην Αν. Ευρώπη

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα από τις ευρωεκλογές που διεξάγονται σήμερα, αύξηση σημειώνεται στα ποσοστά συμμετοχής σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης που ήταν χαμηλά σε προηγούμενες αναμετρήσεις.

propoli

Συγκεκριμένα στην Ουγγαρία μέχρι τις 10.00 το πρωί είχε ψηφίσει το 17,2% όταν την ίδια ώρα πριν από μια πενταετία είχε ψηφίσει μόλις το 11,5%.

Ίδια είναι η εικόνα και στη Ρουμανία όπου μέχρι τη μία το μεσημέρι τοπική ώρα είχε ψηφίσει το 19,7%, ενώ πριν από μια πενταετία είχε ψηφίσει μόλις το 12,4%. Πάντως στη συγκεκριμένη χώρα διενεργείται και δημοψήφισμα για μια σειρά από μεταρρυθμίσεις στον χώρο της δικαιοσύνης.

Επιπλέον, όπως παρατηρούν εκλογικοί αντιπρόσωποι από την Σλοβακία, το ποσοστό συμμετοχής στις ευρωεκλογές αναμένεται να φτάσει περίπου στο 20% που παρότι χαμηλό είναι σαφώς υψηλότερο από το 13% του πληθυσμού που πήρε μέρος στις αντίστοιχες εκλογές το 2014 και κατέχει μέχρι σήμερα το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής από το 2004.

Στην Κροατία το ποσοστό συμμετοχής έφτασε το 9,9% στις 11.30 το πρωί που είναι κατά 2% υψηλότερο από το αντίστοιχο του 2014, ενώ μικρή άνοδος παρατηρήθηκε και στην Κύπρο όπου μέχρι τις τρεις μετά το μεσημέρι το ποσοστό ανέρχονταν στο 29% από 28% που βρισκόταν στις προηγούμενες εκλογές.

Loading