Στον δήμο Κορυδαλλού ο Γ. Πατούλης

Στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, επισκέφθηκε σήμερα τον δήμο Κορυδαλλού προκειμένου να συζητήσει με τις τοπικές αρχές, τους φορείς και τους πολίτες αλλά και να ακούσει προτάσεις για την επίλυση των ζητημάτων που χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις.

propoli

Στο πλαίσιο αυτό, πρώτος σταθμός της περιοδείας ήταν το δημαρχείο της πόλης όπου και πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση με τον δήμαρχο της περιοχής, Σ. Κασιμάτη. Κατά την διάρκειά της ο δήμαρχος εστίασε στην ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του αγωγού ομβρίων υδάτων στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη καθώς – όπως ανέφερε – την περίοδο των βροχοπτώσεων τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι έντονα.

Συμπλήρωσε δε πως προτεραιότητα για την περιοχή είναι η απομάκρυνση των φυλακών, με στόχο την αλλαγή της φυσιογνωμίας της πόλης και τη διεύρυνση των αναπτυξιακών της προοπτικών, ενώ πρόσθεσε ότι απαιτείται η επιτάχυνση ολοκλήρωσης των ειδικών χωροταξικών σχεδίων προκειμένου να οριστεί και ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που σχετίζεται με την αξιοποίηση έκτασης 115 στρεμμάτων για την υλοποίηση αθλητικών υποδομών, με έμφαση στην κατασκευή νέου σύγχρονου γηπέδου στίβου, το οποίο δεν διαθέτει η Αττική, ενώ έγινε αναφορά και σε κατασκευή κολυμβητηρίου, ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από την πλευρά του, ο Γ. Πατούλης τόνισε ότι η απομάκρυνση των φυλακών αλλά και η ενίσχυση των αθλητικών υποδομών της περιοχής είναι ζήτημα προτεραιότητας, επισημαίνοντας επίσης πως πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών, κυρίως για να δραστηριοποιούνται οι νέοι στις γειτονιές που γεννήθηκαν.

Επίσης ανέφερε πως τα ζητήματα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και της αντιπλημμυρικής θωράκισης των δήμων Αττικής απαιτούν άμεσες και ριζικές λύσεις χωρίς να υπάρξει χρονοτριβή. «Για όλα αυτά τα ζητήματα θα υπάρξει στρατηγικός σχεδιασμός, μέσα από τη συνεχή και γόνιμη συνεργασία της Περιφέρειας και με τους 66 δήμους της Αττικής, η οποία θα συντονίζεται από μια κοινή επιτροπή που θα συνεδριάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ στα σχέδιά μας είναι και η δημιουργία ενός γραφείου της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και την ταχύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων» τόνισε συγκεκριμένα.

Loading