INTIME

Π. Σταθακοπούλου: «Δεν με ενδιαφέρει κανένα αξίωμα, θέλω να δουλέψω»

Τους λόγους που αποφάσισε να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε η ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου, μιλώντας στον Flash Radio 99.4 και στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» με τους Θόδωρο Παπαδόπουλο και Σταμάτη Βαλασιάδη.

propoli

Η κ. Σταθακοπούλου απαντώντας στην ερώτηση για ποιους λόγους αποφάσισε να ριχτεί στη μάχη της κάλπης στις ευρωεκλογές, απάντησε πως: «η απόφαση ήταν απλή, αλλά και πολύ περίπλοκη. Αισθανόμουν πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και συνεχίζω να το αισθάνομαι ότι ο καθένας πρέπει κάτι να κάνει, πρέπει να συμβάλει σε μία προσπάθεια να βοηθήσουμε τη χώρα μας για να “σηκωθεί”. Να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας και να βοηθηθούμε και εμείς. Γιατί αυτή η κρίση που έχει παρουσιαστεί τόσα χρόνια και εντείνεται νομίζω ότι το μόνο που καταφέρνει εκτός από το να διαλύει τη καθημερινότητα, είναι ότι πιο βαθιά, διατρυπά το ηθικό μας, μας αποδιοργανώνει.

Εγώ λέω ότι σίγουρα ο καθένας μας μπορεί να κάνει κάτι για την καλυτέρευση και της δικής του ποιότητας ζωής και των διπλανών του. Σίγουρα ένας καλλιτέχνης, δεν μπορεί να μην προσφέρει κάτι για τον τόπο του, αν έχει μάλιστα σπουδές και δυνατότητες όπως η δικιά μου περίπτωση. Δεν μπορεί να μην μπορώ κάπου να δουλέψω και να κάνω κάτι ενδιαφέρον για αυτή τη χώρα που στο κάτω – κάτω ο πολιτισμός και η παιδεία της, είναι όλη της η δύναμη και για μένα μπορεί να γίνει ένα πολύ ισχυρό έσοδο».

«Η ΝΔ κάνει προσπάθεια να ανοίξει την παράταξη σε καινούριους ανθρώπους»

Ερωτώμενη για ποιον λόγο επέλεξε να «κατέβει» με τη Νέα Δημοκρατία, επισήμανε πως: «επιλέγω τη ΝΔ σε συνδυασμό με την Ευρώπη επειδή πιστεύω πάρα πολύ ότι η ΝΔ είναι το κόμμα που δουλεύει δεκαετίες για αυτή τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και γιατί θεωρώ ότι στην Ευρώπη θα παρθούν μεγάλες αποφάσεις στην επόμενη δεκαετία. Επιλέγω τη ΝΔ γιατί κάνει μία προσπάθεια να ανοίξει την μεγάλη αυτή παράταξη σε πολλούς καινούριους ανθρώπους που δεν είναι στελέχη της ή μέλη του κομματικού μηχανισμού».

Και πρόσθεσε: «ανοίγουν τα παράθυρα και σε άλλους ανθρώπους, σε πολίτες γιατί και εγώ αυτό είμαι σε αυτή τη φάση και θα παραμείνω έτσι τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσει η πολιτική καριέρα. Αυτό που κάνω είναι να προσπαθώ να μιλήσω με τον κόσμο σε μία γλώσσα αλήθειας».

«Δεν με ενδιαφέρει κανένα αξίωμα»

Σχετικά με το αν η ενασχόλησή της με την πολιτική σημαίνει ότι θα διεκδικήσει κάποιο άλλο πολιτικό αξίωμα στο μέλλον, η κ. Σταθακοπούλου απάντησε ότι «δεν με ενδιαφέρει κανένα αξίωμα. Ούτε θεωρώ ότι έχω την εμπειρία που να μου επιτρέπει να αποκτήσω αξίωμα μεσ’ την πολιτική. Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει να δουλέψω στην Ευρώπη γιατί πιστεύω ότι εκεί μπορώ να δουλέψω πιο αποτελεσματικά. Με τη Νέα Δημοκρατία έχουμε ένα πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο. Για μένα είναι σημαντικό να κατέβει να ψηφίσει ο κόσμος. Είναι δύσκολη αυτή η περίοδος για όλους τους ευρωβουλευτές και για τη μεγάλη παράταξη και δεν θεωρώ ότι είναι εύκολη μία νίκη. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να νικάω, θεωρώ ότι πρέπει πάντα να προσπαθώ και πάντα να εξελίσσομαι και αν δεν εκλεγώ υπάρχουν πολλοί συνυποψήφιοι που είναι αξιόλογοι, και δεν θα μετρά για ήττα σε μένα. Θεωρώ ότι είναι μία μεγάλη ευκαιρία να κάνω πράγματα στο μέτρο των δυνατοτήτων μου», τόνισε η ηθοποιός.

«Και να εκλεγώ η ψύχη μου θα είναι καλλιτεχνική»

Σε ερώτηση για το αν μπορούν να συνδυαστούν τα καθήκοντα του πολιτικού με την καλλιτεχνική έκφραση, η υποψήφιος ευρωβουλευτής απάντησε πως «πιστεύω ότι η ψυχή μου και να εκλεγώ θα είναι πάντα καλλιτεχνική. Αλλά δεν μπορώ να εργαστώ διότι η δουλειά είναι πάρα πολύ απαιτητική έξω», ενώ απαντώντας με αφορμή την ταινία του Κώστα Γαβρά που εμπνεύστηκε από το βιβλίο του Γ. Βαρουφάκη, για το αν η ελληνική οικονομία μπορεί να έχει οφέλη από τις ταινίες στην Ελλάδα, απάντησε πως «εννοείται πως θα έχει. Απλώς πρέπει να δούμε τον τρόπο και την οργάνωση για να μπορεί να τοποθετηθεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα πλέον».

 

 

Loading