Αύξηση πωλήσεων νέων επιβατικών ΙΧ στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

Βάσει των πρωτογενών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, και την επεξεργασία που σημείωσε ο ΣΕΑΑ, αυξήθηκε σε σημαντικό βαθμό ο δείκτης των πωλήσεων των καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων για τον μήνα Οκτώβριο στην ελληνική αγορά.

propoli

Συγκεκριμένα, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών ήταν αυξημένες κατά 13% ως προς τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Τον προηγούμενο μήνα πουλήθηκαν συνολικά 7.125 αυτοκίνητα, διατηρώντας θετικό το πρόσημο στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, που οι ταξινομήσεις καινούριων επιβατικών παρουσιάστηκαν αυξημένες κατά 19,7% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Σημειώνεται ακόμη πως η αγορά αυτοκινήτου κατά το δεκάμηνο του 2018 κινείται αρνητικά (-61,8%) ως προς το μέσο όρο προ κρίσης (2000-2009).

Θετικό είναι το πρόσημο και στα καινούρια φορτηγά όπου πουλήθηκαν συνολικά 639 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 11,1%, ενώ μείωση 8,3% σημείωσαν οι πωλήσεις στα καινούρια λεωφορεία. Άνοδο, από την άλλη, υπήρξε στις πωλήσεις των δικύκλων (19,7%) όπου πουλήθηκαν τον προηγούμενο Οκτώβριο 2.499 μονάδες.

Όσον αφορά το πρώτο δεκάμηνο στα καινούρια φορτηγά παρατηρείται ελάχιστη αύξηση (1%) από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ στα καινούρια δίκυκλα (πλέον των 50 cc) οι ταξινομήσεις σημείωσαν αύξηση +21,6% ως προς το 2017.

Loading