Η νέα γενιά Wrangler στην «Αυτοκίνηση ΕΚΟ 2018»

Η νέα γενιά του Wrangler, αποκαλύφθηκε στην έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση ΕΚΟ 2018». Το αμερικανικό όχημα ελεύθερου χρόνου διατηρεί τον αυθεντικό χαρακτήρα του.

propoli

Ανακοινώθηκε ότι προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης και καλύτερη οδική συμπεριφορά. Διατηρεί τις θρυλικές δυνατότητες εκτός δρόμου, το αυθεντικό styling Jeep και παράλληλα λανσάρει προηγμένα χαρακτηριστικά τεχνολογίας.

Οι σημαντικότερες αλλαγές στον εξωτερικό σχεδιασμό: μεγαλύτερα σε μέγεθος παράθυρα για καλύτερη ορατότητα, ανασχεδιασμένη μάσκα επτά σχισμών που θυμίζει το θρυλικό μοντέλο CJ και φωτιστικά σώματα LED. Το παρμπρίζ έχει μεγαλύτερη κλίση για καλύτερη αεροδυναμική και ειδική κατασκευή για να ανοίγει και να διπλώνει γρήγορα και εύκολα. Οι νέες ελαφριές πόρτες από αλουμίνιο υψηλής αντοχής έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά ασφάλειας και στεγανότητας.

Το πιο ικανό Wrangler που κυκλοφόρησε μέχρι τώρα, ανάλογα με την έκδοση διαθέτει δύο προηγμένα συστήματα μεταφοράς της κίνησης στους τέσσερις τροχούς, τα Command-Trac και Rock Trac. Επίσης, φέρει το Tru-Lock για άμεση εμπλοκή του εμπρόσθιου και οπίσθιου άξονα, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Trac-Lok κ.α. Είναι σχεδιασμένο για να κινηθεί στα πιο απαιτητικά off-road κομμάτια και αξιοποιεί την εμπειρία της μάρκας που εδώ και πάνω από 75 χρόνια κυριαρχεί στην ανάπτυξη των συστημάτων 4×4.

Η τέταρτη γενιά του Jeep Wrangler προσφέρεται σε τρία διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού: Sport, Sahara και Rubicon. Όλες οι εκδόσεις διατίθενται σε δυο αμαξώματα, με δύο ή τέσσερις πόρτες. Κορυφαία επιλογή το καινούργιο πακέτο Overland, αποκλειστικά στην έκδοση Sahara.

Η γκάμα των κινητήρων αναβαθμίστηκε με την εισαγωγή δύο νέων μονάδων, υπετροφοδοτούμενος ντίζελ 2.2 MultiJet II και επίσης υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 2.0. Ο ντίζελ 2.2 προσφέρει 200 ίππους στις 3.500 σ.α.λ. και ροπή 45,8 χλγμ. στις 2.000 σ.α.λ. Ο βενζινοκινητήρας 2.0 αποδίδει 272 ίππους στις 5.250 σ.α.λ. και ροπή 40,6 χλγμ. στις 3.000 σ.α.λ.

Για πρώτη φορά απέκτησε αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων, που συνδυάζεται με όλους τους κινητήρες. Η κατάλληλη κλιμάκωση του διευκολύνει την κίνηση σε χωματόδρομους υψηλής δυσκολίας καθώς και σε αστικές συνθήκες κίνησης. Επίσης, εξασφαλίζει ομαλή και αποδοτική παροχή ισχύος στις υψηλές ταχύτητες. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στο τέλος της χρονιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading