Προβληματισμούς για το Brexit εξέφρασε ο CEO της Jaguar Land Rover

O επικεφαλής της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Βρετανίας, της Jaguar Land Rover (JLR), σε ομιλία του εξέφρασε τους προβληματισμούς του σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια κακή συμφωνία για το Brexit.

propoli

Ο Ραλφ Σπεθ από το βήμα συνεδρίου στο Μπέρμιγχαμ της κεντρικής Αγγλίας, δήλωσε ότι ένα άτακτο Brexit θα μπορούσε να κοστίσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στα εργοστάσιά του στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς ούτε ο ίδιος δεν έχει ιδέα εάν τα εργοστάσια αυτά θα είναι σε θέση να λειτουργούν μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου του επόμενου χρόνου.

Ταυτόχρονα, ο CEO της γνωστής βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ανέφερε ότι η JLR έχασε χίλιες θέσεις εργασίας ως αποτέλεσμα της πολιτικής του ντίζελ και ότι «αυτοί οι αριθμοί θα μετριούνται σε δεκάδες χιλιάδες εάν δεν πετύχουμε τη σωστή συμφωνία για το Brexit».

«Το Brexit αναμένεται να λάβει χώρα στις 29 Μαρτίου του επόμενου έτους. Επί του παρόντος δεν γνωρίζω καν εάν οι μεταποιητικές μας εγκαταστάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι σε θέση να λειτουργούν στις 30 (Μαρτίου)», δήλωσε ο Σπεθ.

Loading