Έλληνας ο δράστης του μακελειού στο Σάντα Φε

Ο 17χρονος Δημήτρης Παγκουρτζής φέρεται να είναι ο δράστης του σημερινού μακελειού στο γυμνάσιο Σάντα Φε στο Τέξας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι πυροβολισμοί του νεαρού στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους, ενώ προκάλεσαν τον τραυματισμό άλλων δώδεκα στο 22ο περιστατικό σχολικής βίας στην Αμερική τους τελευταίους πέντε μήνες.

propoli

Ο Δημήτρης Παγκουρτζής έχει συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές της περιοχής, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και η σύλληψη ενός ακόμη ατόμου.

“Ήθελαν πολλούς νεκρούς”

Όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, ο δράστης ή οι δράστες φαίνεται ότι ήθελαν πολλούς νεκρούς καθώς στο λύκειο, αλλά και περιμετρικά βρέθηκαν εκρηκτικά. Μέχρι και αυτή την ώρα η περιοχή γύρω από το σχολείο έχει εκκενωθεί προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες από τις ειδικές μονάδες που εξουδετερώνουν τους μηχανισμούς.

Συγκεκριμένα, ήδη ο σερίφης της κομητείας Χάρις Εντ Γκονζάλες έχει δηλώσει ότι οι πυροτεχνουργοί βρίσκονται επί τόπου και έχει ξεκινήσει η διαδικασία. Τα εκρηκτικά που βρέθηκαν ήταν αυτοσχέδιες βόμβες, καθώς επίσης και μηχανισμοί με χύτρες ταχύτητας.

Loading