Ανεβάζει τους τόνους στην αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ ο Τούρκος ΥΠΕΣ

Ανέβασε τους τόνους στη κρίση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσιγκτον, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, απαντώντας με ειρωνικό τρόπο στις κυρώσεις που επέβαλλαν οι ΗΠΑ σε σχέση με την υπόθεση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

propoli

Ο Τούρκος υπουργός, εναντίον του οποίου οι ΗΠΑ επέβαλλαν κυρώσεις, καταφέρθηκε εναντίον της Ουάσιγκτον μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

«Διαθέτουμε περιουσία στην Αμερική: τη FETO», έγραψε αναφερόμενος στην οργάνωση του πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ και τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

«Δεν θα την αφήσουμε εκεί, θα την πάρουμε», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλλαν κυρώσεις την Τετάρτη εναντίον του Σοϊλού και του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίντ Γκιουλ, σχετικά με την υπόθεση Μπράνσον. Οι κυρώσεις αφορούν στο πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των δύο ανδρών καθώς και την απαγόρευση που τέθηκε στους Αμερικανούς πολίτες να συναλλάσσονται μαζί τους.

Ο Σοϊλού, ως απάντηση στις κυρώσεις αυτές, δήλωσε πως «δεν διαθέτει ούτε ένα κομμάτι ξύλο, ούτε μία πένα ούτε στις ΗΠΑ ούτε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός Τουρκίας».

«Ίσως μια μέρα να αγοράσω έναν μικρό ελαιώνα στη γενέτειρά μου, το Γκαζιαντέπ», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός.

Loading