«Η δυτική κατασκοπομανία ανεβάζει στροφές» καταγγέλλει η Μόσχα

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις κατηγορίες που απηύθυνε η ολλανδική κυβέρνηση εναντίον της Μόσχας, για κυβερνοεπίθεση κατά του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ).

propoli

Πιο συγκεκριμένα, με κοινή τους ανακοίνωση η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι και ο Ολλανδός ομόλογός της Μαρκ Ρούτε, γνωστοποίησαν ότι οι υπηρεσίες των δύο χωρών από κοινού, κατάφεραν και απέτρεψαν κυβερνοεπίθεση που διεξήγαγε η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσία GRU, κατά του ΟΑΧΟ.

Σύμφωνα με την παρουσίαση που έκανε μάλιστα, ο επικεφαλής των ολλανδικών στρατιωτικών υπηρεσιών Πληροφοριών κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τέσσερις Ρώσοι έφθασαν στην Ολλανδία στις 10 Απριλίου και συνελήφθησαν με εξοπλισμό κατασκοπείας σε ξενοδοχείο που βρίσκεται δίπλα στην έδρα του ΟΑΧΟ (OPCW). Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας, οι τέσσερις Ρώσοι είχαν διπλωματικά διαβατήρια.

Το ρωσικό υπουργείο από την πλευρά του, στην ανακοίνωση-απάντηση στις κατηγορίες, δήλωσε ότι «η δυτική κατασκοπομανία ανεβάζει στροφές».

Loading