Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός ελπίζει σε λύση για το Brexit εντός Νοεμβρίου

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ, σχολίασε τις διαπραγματεύσεις που διεξαγάγει η Βρετανίας με την ΕΕ για το Brexit, τονίζοντας ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε «μία κρίσιμη και τελική φάση» και ότι ελπίζει πως μια συμφωνία θα επιτευχθεί εντός του επόμενου μήνα.

propoli

«Επιθυμώ πολύ να δω μια συμφωνία να ολοκληρώνεται έως τον Νοέμβριο, εάν είναι δυνατόν», δήλωσε ο Βαράντκαρ. «Είναι προς το συμφέρον της Ιρλανδίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου. Πραγματικά θέλουμε να δουλέψουμε τις επόμενες εβδομάδες για να γίνει αυτό δυνατόν».

Ο Τουσκ επιθυμεί στενές σχέσεις ΕΕ-Βρετανίας και μετά το Brexit

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε ότι θα επιθυμούσε στενές σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο σε διαφόρους τομείς, όπως το εμπόριο, την ασφάλεια και τις διεθνείς υποθέσεις.

«Λυπούμαστε πάρα πολύ που το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να αποχωρήσει και ευελπιστούμε στη βέλτιστη σχέση στο μέλλον», δήλωσε ο Τουσκ σε κοινή συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες με τον Λίο Βαράντκαρ.

«Αλλά κανείς δεν μπορεί να περιμένει ότι λόγω του Brexit η ΕΕ θα εγκαταλείψει τις θεμελιώδεις αρχές και τα βασικά της συμφέροντα».

Loading