«Ξεκάθαρο ποιος δηλητηρίασε τον Σκριπάλ μετά την επίθεση στον ΟΑΧΟ»

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέρεμι Χαντ, κατηγόρησε εκ νέου την Μόσχα για την επίθεση κατά του διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Ιουλίας, στην πόλη Σάλσμπερι της Αγγλίας, μετά την κυβερνοεπίθεση κατά του ΟΑΧΟ.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, ο Βρετανός διπλωμάτης, ανέφερε ότι ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW), που εδρεύει στην Χάγη της Ολλανδίας, δέχτηκε κυβερνοεπίθεση την περίοδο που ερευνούσε την ταυτότητα του χημικού υλικού από το οποίο δηλητηριάστηκαν οι Σκριπάλ τον περασμένο Μάρτιο στο Σάλσμπερι. Για την επίθεση αυτή κατηγόρησε εκ νέου την Μόσχα, τονίζοντας ότι η ρωσική πλευρά έδειξε χωρίς αμφιβολία ποιος ήταν πίσω από το χτύπημα.

Νωρίτερα οι ολλανδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ματαίωσαν απόπειρα κυβερνοεπίθεσης τον Απρίλιο από Ρώσους πράκτορες κατά του OPCW που εδρεύει στην Ολλανδία.

Ο Σεργκέι Σκριπάλ, πρώην συνταγματάρχη των ρωσικών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών, και η κόρη του Γιούλια βρέθηκαν αναίσθητοι σε δημόσιο χώρο στο Σάλσμπερι της νότιας Αγγλίας τον Μάρτιο.

«Εάν διατηρεί κανείς αμφιβολίες για τη ρωσική στρατιωτική εμπλοκή στις επιθέσεις στο Σάλσμπερι, αυτό θα άρει αυτές τις αμφιβολίες», δήλωσε ο Χαντ στο BBC.

«Η ρωσική κυβέρνηση χρειάζεται να γνωρίζει ότι εάν παραβιάσουν τη διεθνή νομοθεσία με αυτό τον τρόπο θα υπάρξουν συνέπειες θα εκτεθούν και ο κόσμος θα δει αυτό ακριβώς που είναι η ρωσική κυβέρνηση – δηλαδή ένας οργανισμός που προσπαθεί να καλλιεργήσει αστάθεια σε όλο τον κόσμο».

Loading