Κέντρο ψηφιακής ανάπτυξης στις περιφέρειές της ετοιμάζει η Ρωσία

Ένα έξυπνο σύστημα καταγραφής των καινοτομιών που πραγματοποιούνται στην ψηφιακή διακυβέρνηση στις περιφέρειες της Ρωσίας, προκειμένου αυτές να αξιοποιηθούν καταλλήλως σχεδιάζει να εφαρμόσει η κυβέρνηση της χώρας.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, το Κρεμλίνο εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει ένα κέντρο ψηφιακής ανάπτυξης των περιφερειών της χώρας.

Την προοπτική αυτή ανέδειξε ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας του κρατικού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας που ασχολείται με την ψηφιακή οικονομία και κυβερνήτης της περιοχής του Λένινγκραντ Αλεξάντρ Ντροζένκο κατά την διάρκεια της συνδιάσκεψης με θέμα «Ιδιαιτερότητες της ψηφιοποίησης» η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Ντορζένκο δήλωσε ότι ζητήθηκε από τις περιφέρειες της Ρωσίας να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους , ώστε να ενταχθούν στο Εθνικό σχέδιο με την ονομασία «Ψηφιακή οικονομία», τονίζοντας ότι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση αυτή και οι 56 περιφέρειες, της χώρας. Ο κυβερνήτης της περιοχής του Λένινγκραντ επεσήμανε ότι σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να αξιοποιηθεί η εμπειρία των περιφερειών που έκαναν σημαντική πρόοδο στην ψηφιακή ανάπτυξη.

Loading