Ξενοφοβικό και ρατσιστικό παραλήρημα Τραμπ για τους μετανάστες

Το πραγματικό του πρόσωπο, αυτό του ξενοφοβικού και ρατσιστή προέδρου, έδειξε για μια ακόμη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ, αποκαλώντας «κτήνη» ορισμένους από τους μετανάστες που εισέρχονται στις ΗΠΑ.

propoli

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συζήτησης χθες Τετάρτη (16/5) για τις ονομαζόμενες πόλεις – καταφύγια και το μεταναστευτικό, ο πρόεδρος της Αμερικής τόνισε πως «απελαύνουμε κόσμο από τη χώρα, αλλά δεν θα το πιστέψετε πόσο κακοί είναι ορισμένοι από δαύτους». Το σχόλιο του Ντ. Τραμπ έγινε με αφορμή την άρνηση των δήμων της Καλιφόρνια να συνεργαστούν με τις υπηρεσίες μετανάστευσης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

«Αυτοί δεν είναι άνθρωποι, αυτά είναι κτήνη» τόνισε στο παραλήρημά του ο Τραμπ και πρόσθεσε πως «θα τους απελαύνουμε από τη χώρα αυτή, με ρυθμό που δεν έχετε ξαναδεί».

Επίσης πρόσθεσε πως «ο νόμος στην Καλιφόρνια προσφέρει καταφύγιο σε ορισμένους από τους πιο διεφθαρμένους και πιο βίαιους εγκληματίες στη γη, όπως στα μέλη της συμμορίας MS-13» και υπογράμμισε ότι οι «αθώοι άνδρες, γυναίκες και παιδιά βρίσκονται στο έλεος σαδιστών εγκληματιών».

Αντίδραση από το κόμμα των Δημοκρατικών

Οι ξενοφοβικές και ρατσιστικές δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, προκάλεσε την αντίδραση των Δημοκρατικών, όπως του Τζάρεντ Πόλις που εκλέγεται στην Πολιτεία του Κολοράντο, ο οποίος τόνισε σε αυστηρό ύφος πως «οι μετανάστες είναι ανθρώπινα όντα. Όχι κτήνη, ούτε εγκληματίες, ούτε διακινητές ναρκωτικών, ούτε βιαστές. Είναι ανθρώπινα όντα».

Loading