«Ξεψάχνισμα» Σαουδάραβων για την υπόθεση Κασόγκι

Αποστολή Σαουδάραβων αξιοματούχων βρίσκεται στην Τουρκία στο πλαίσιο κοινής έρευνας για την εξαφάνιση του διακεκριμένου δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, όπως δήλωσαν τουρκικές πηγές στο Reuters.

propoli

O Κασόγκι εισήλθε στο σαουδαραβικό προξενείο της Κωνσταντίνουπολης στις 2 Οκτωβρίου, προκειμένου να λάβει έγγραφα για τον επικείμενο γάμο του. Οι αξιωματούχοι του προξενείου υποστηρίζουν ότι έφυγε λίγο αργότερα, αλλά οι τουρκικές αρχές και η μνηστή του, που τον περίμενε έξω από το κτίριο, τονίζουν ότι δεν εξήλθε ποτέ από αυτό.

Τι εκτιμάται

Η αρχική εκτίμηση της τουρκικής αστυνομίας ήταν ότι ο Κασόγκι, επικριτής της σαουδαραβικής κυβέρνησης, δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο. Το Ριάντ απορρίπτει τις κατηγορίες ως αβάσιμες. Η σαουδαραβική αποστολή μετέβη στην Τουρκία, στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο χωρών να ερευνήσουν την υπόθεση, σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές, που μίλησαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψουν λεπτομέρειες για την ταυτότητα των μελών της αποστολής.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μεταδίδει ότι Σαουδάραβες αξιωματούχοι θα έχουν συνάντηση με Τούρκους ομολόγους τους μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, διεμήνυσε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να μείνει σιωπηρή σχετικά με την εξαφάνιση του Κασόγκι και κάλεσε το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας να αποδείξει ότι δεν δεν έχει εγκαταλείψει το κτίριο.

Δείτε επίσης: Ερντογάν: «Παρακολουθώ προσωπικά την υπόθεση Κασόγκι»

Loading