Ο Τραμπ ευχαρίστησε γερουσιαστή που τον στήριξε για τη σύνοδο στο Ελσίνκι

Τη ευγνωμοσύνη του εξέφρασε νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προς τον μοναδικό ρεπουμπλικανό γερουσιαστή, ο οποίος εξέφρασε ανοιχτά την συμπαράστασή του προς τον Τραμπ, αναφορικά με την Σύνοδο Κορυφής στο Ελσίνκι.

propoli

Σημειώνεται πως μόλις χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόνλαντ Τραμπ, παρευρέθη στην φινλανδική πρωτεύουσα, προκειμένου να συζητήσει τετ-α-τετ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Κατά τις συνομιλίες όμως, ο Τραμπ απέφυγε να θέσει το ζήτημα της φερόμενης ρωσικής ανάμειξης στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, γεγονός που σόκαρε πολλούς στην Ουάσινγκτον, οι οποίοι κατήγγειλαν την υπερβολικά φιλική του στάση έναντι του Πούτιν.

Ωστόσο, ένας μόνο γερουσιαστής, ο Ραντ Πολ μέσω αλλεπάλληλων συνεντεύξεων που παραχώρησε σε πληθώρα αμερικανικών δικτύων, εξέφρασε την στήριξή του στον Αμερικανό πρόεδρο, ενώ απέδωσε την επιθετική αυτή στάση εναντίον του Τραμπ, στο «σύνδρομο αντι-Τραμπ», όπως το αποκάλεσε μιλώντας στο CNN.

Σήμερα, ο Τραμπ, μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Twitter, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Ραντ Πολ για τη στήριξή του.

«Ευχαριστώ Ραντ Πολ, αντιλαμβάνεστε σωστά τα πράγματα!» έγραψε ο Τραμπ στο πρώτο μήνυμα που έστειλε μετά την επιστροφή του στην Ουάσινγκτον.

Αντιθέτως, πολλοί άλλοι ρεπουμπλικανοί από τη μεριά τους, επέκριναν σφοδρά τον Τραμπ για την στάση που κράτησε στο Ελσίνκι. Ο Τζον Μακέιν έκανε λόγο για «μια από τις χειρότερες στιγμές στην ιστορία» ενώ ο επικεφαλής του κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, κάλεσε τον πρόεδρο «να καταλάβει ότι η Ρωσία δεν είναι σύμμαχός μας».

Loading