Τις ανησυχίες του σχετικά με το Brexit εξέφρασε ο κεντρικός τραπεζίτης της Αγγλίας

Σε σημερινές του δηλώσεις σε δημόσια εκδήλωση σε πόλη της νότιας Αγγλίας, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας για την διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

propoli

Ο Κάρνεϊ απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενου βουλευτές, κατά την διάρκεια συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αεροπορικής έκθεσης στη πόλη Φάρνμπορο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η μη επίτευξη συμφωνίας για το Brexit, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναθεώρηση των επιτοκίων καθώς και να αφήσει πολλούς τραπεζίτες χωρίς αντικείμενο εργασίας.

Δηλώσεις Κάρνεϊ

«Η δουλειά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι είμαστε όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι», ανέφερε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, τονίζοντας παράλληλα πως η έξοδος από την ΕΕ χωρίς μία συμφωνία θα οδηγούσε την επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας στο να επαναξιολογήσει τις οικονομικές της προβλέψεις και τα επιτόκια. «Θα ήταν ένα ουσιαστικό γεγονός. Δεν μπορώ, ωστόσο, να προδικάσω προς ποια κατεύθυνση», ανέφερε ο Κάρνεϊ, προειδοποιώντας με αυτό το τρόπο τους Βρετανούς βουλευτές για τις επιπτώσεις στο ενδεχόμενο μη επίτευξης συμφωνίας με την ΕΕ.

«Μιλώντας, με τη στενή έννοια, για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, στην περίπτωση ενός σεναρίου χωρίς μια συμφωνία…θα υπήρχαν πολύ μεγάλες οικονομικές συνέπειες. Ίσως να είχαμε πολλούς τραπεζίτες χωρίς αντικείμενο εργασίας καθώς δεν θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τις υπηρεσίες τους», κατέληξε στην ομιλία του.

Loading