Νέος CEO της Goldman Sachs ο Ντέιβιντ Σόλομον

Ο τραπεζικός όμιλος Goldman Sachs, προχώρησε νωρίτερα σε αλλαγή του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας, διορίζοντας τον Ντέιβιντ Σόλομον ως επικεφαλής. Στην θέση αυτή βρίσκονταν μέχρι πρότινος Λόιντ Μπλανκφάιν, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει από τη θέση του στις 30 Σεπτεμβρίου.

propoli

Την είδηση, εξέδωσε η ίδια η τράπεζα, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο Μπλανκφάιν θα παραμείνει στο αξίωμα του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας έως και τα τέλη της θητείας του, δηλαδή έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο Ντέιβιντ Σόλομον, πριν από την ανάληψη της προεδρίας, υπηρέτησε από κοινού ως επικεφαλής του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής στην Goldman Sachs από τον Ιούλιο του 2006 έως τον Δεκέμβριο του 2016.

Πριν την ανακοίνωση της αλλαγής του διευθύνοντα συμβούλου, η τράπεζα έδωσε παράλληλα στο φως της δημοσιότητας ορισμένα στοιχεία, βάσει των οποίων παρατηρήθηκε αύξηση 44% στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 2,35 δισεκ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου από τα 1,63 δισεκ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Loading