ΜΚΟ κατονόμασε την λιβυκή ακτοφυλακή ως υπαίτια για το θάνατο 2 ανθρώπων

Ο ιδρυτής μιας ισπανικής ΜΚΟ με την ονομασία Open Arms, κατήγγειλε νωρίτερα την λιβυκή ακτοφυλακή, η οποία φέρεται να άφησε δύο γυναίκες και ένα παιδί να πνιγούν στα ανοιχτά της Μεσογείου.

propoli

Ο Όσκαρ Κάμπς, μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Twitter, ανέφερε ότι η λιβυκή ακτοφυλακή, ναι μεν διέσωσε κατά την διάρκεια επιχείρησης, συνολικά 158 άτομα από μια βάρκα που εντοπίστηκε, ωστόσο «αυτό που δεν είπαν είναι ότι άφησαν στο πλεούμενο δυο γυναίκες και ένα μικρό παιδί, διότι δεν ήθελαν να ανέβουν τα ταχύπλοα της ακτοφυλακής, και στο τέλος βύθισαν το πλεούμενο».

Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής της ΜΚΟ, ανάρτησε και φωτογραφίες του περιστατικού ως πειστήρια της καταγγελίας του.

Από την πλευρά της, η Open Arms, ανέφερε ότι κατάφερε με βάρκα να φτάσει στο σημείο και να διασώσει τη μια γυναίκα, ωστόσο για την μητέρα και το παιδί ήταν ήδη αργά, καθώς εντοπίστηκαν ήδη νεκροί.

Από την πλευρά του, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι, με ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ισπανική ΜΚΟ «την Ιταλία θα την δουν μόνον σε καρτ ποστάλ», ενώ αναφορικά με το ζήτημα της συγκεκριμένης καταγγελίας, ο Ιταλός υπουργός τόνισε ότι «δεν είπε ποτέ ότι άνθρωποι που κινδυνεύουν να πνιγούν στη θάλασσα πρέπει να μένουν αβοήθητοι».

Loading