Παραιτείται ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας μετά από βίντεο πολιτικής συνδιαλλαγής

Επικείμενη παραίτηση του αντικαγκελάριου της Αυστρίας και αρχηγού του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, αναμένεται σήμερα το μεσημέρι σύμφωνα με τη δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση.

propoli

Προηγήθηκε βίντεο που εμφανίζει τον αντικαγκελάριο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε να συζητά δωρεές στο κόμμα του με αντάλλαγμα δημόσιες συμβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΡΑ), ο Στράχε θα γίνει δεκτός στις 12.00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας στο Μέγαρο της Καγκελαρίας, από τον ομοσπονδιακό καγκελάριο και αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος ηγείται από το Δεκέμβριο του 2017 της κυβέρνησης συνασπισμού του κόμματος του με το Κόμμα των Ελευθέρων.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel και την εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung έχουν στην κατοχή τους βίντεο το οποίο έχουν στην κατοχή τους και του οποίου η εγκυρότητα έχει ελεγχθεί από ειδικούς, εμφανίζονται ο κ. Στράχε και ο έμπιστος συνεργάτης του και σημερινός επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ελευθέρων Γιόχαν Γκουντένους τον Ιούλιο του 2017 σε βίλα στην Ίμπιζα, μαζί με την υποτιθέμενη ανιψιά ρώσου ολιγάρχη.

Η γυναίκα δηλώνει την πρόθεσή της να επενδύσει στην Αυστρία περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αφήνει επανειλημμένα να εννοηθεί ότι πρόκειται ενδεχομένως για «μαύρο» χρήμα, το οποίο «δεν μπορεί να κατατεθεί στην τράπεζα».

Loading