Εξελέγη για πρώτη στην ιστορία της Τύνιδας γυναίκα δήμαρχος

Μια νέα σελίδα στην ιστορία της Τύνιδας, της πρωτεύουσας της Τυνησίας αλλά και ευρύτερα την χώρας, έρχεται να γράψει η εκλογική νίκη της πρώτης γυναίκας δημάρχου της πόλης.

propoli

Η 53χρονη Σουάντ Αμπντεραχίμ, η υποψήφια του ισλαμικού κόμματος Ενάχντα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, νίκησε τον αντίπαλό της Κάμελ Ιντίρ, υποψήφιο με το κόμμα Νιντάα Τουνές, που έχει ιδρύσει ο νυν πρόεδρος της Τυνησίας Μπέτζι Καΐντ Εσέμπσι, στη ψηφοφορία του δημοτικού συμβουλίου, συγκεντρώνοντας συνολικά 26 ψήφους υπέρ της έναντι 22 που συγκέντρωσε ο Ιντίρ.

Η Σουάντ Αμπντεραχίμ, η πρώτη πλέον γυναίκα δήμαρχος της πρωτεύουσας της Τυνησίας, έχει πλούσιο βιογραφικό, καθώς ήταν διευθύντρια μιας φαρμακευτικής εταιρείας. Παρόλο που είναι ενταγμένη στο πολιτικό γραφείο του Ενάχντα, η ίδια αυτοπροσδιορίζεται ως ανεξάρτητη.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων έπειτα από την νίκη της, εμφανώς συγκινημένη από τον εκλογικό της θρίαμβο δήλωσε ότι «χαρίζω αυτή τη νίκη σε όλες τις γυναίκες της χώρας μου, σε όλη τη νεολαία και στην Τυνησία», ενώ ξεκαθάρισε ότι πρώτο της μέλημα μετά την κατάκτηση της δημαρχίας της Τύνιδας αποτελεί η βελτίωση της εικόνας της πόλης.

Loading