Απεργία των πιλότων της Ryanair στις 12 Ιουλίου

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση αναμένεται να συμμετάσχει την επόμενη εβδομάδα το προσωπικό των πιλότων της δημοφιλούς αεροπορικής εταιρείας Ryanair. Οι πιλότοι της αεροπορικής εταιρείας είναι μέλη ενός ιρλανδέζικου εργατικού συνδικάτου.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη απεργία των πιλότων κηρύχθηκε για τις 12 Ιουλίου, ημέρα Πέμπτη. Αιτία, σύμφωνα με τους απεργούς αποτελεί το γεγονός πως η αεροπορική εταιρεία, ιρλανδικών συμφερόντων, δεν ικανοποίησε τα αιτήματά τους αναφορικά με την εφαρμογή νέων εργασιακών πρακτικών.

Οι πιλότοι της Ryanair, έχουν δικαίωμα ψήφου σε μια ψηφοφορία του συνδικάτου Forsa/IALPA, στο οποίο δεν περιλαμβάνονται οι εξωτερικοί συνεργάτες, ενώ όπως φάνηκε και από τα αποτελέσματα, ψήφισαν συντριπτικά υπέρ της 24ωρης απεργίας, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα.

Πιθανότητα παράτασης των απεργιών των πιλότων της Ryanair

Από την πλευρά του, το συνδικάτο τόνισε ότι γνωστοποίησε στην Ryanair ότι θα την ενημερώσει εν καιρώ για την πιθανότητα διεξαγωγής περαιτέρω απεργιών, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι παραμένει διαθέσιμο και πρόθυμο να συμμετάσχει σε συζητήσεις για τα θέματα που αναφέρονται στην ανακοίνωση της απεργιακής κινητοποίησης.

Loading