Έκθεση αφιερωμένη στην Κίνα εγκαινιάστηκε στο Εθνικό Μουσείο της Ουγγαρίας

Μία έκθεση η οποία αναμένεται να φέρει πιο κοντά την Ουγγαρία με την Κίνα αναμένεται να λάβει χώρα στη Βουδαπέστη και συγκεκριμένα στο Εθνικό Μουσείο της Ουγγαρίας.

propoli

Πρόκειται για μια έκθεση η οποία επικεντρώνεται στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Κίνας που επικεντρώνεται στην περιοχή του ποταμού Γιανγτσέ και της επαρχίας Χουμπέι, που βρίσκεται στην κεντρική Κίνα, ενώ το όνομα αυτής σημαίνει «βόρεια της λίμνης».

Στα εγκαίνια της έκθεσης το παρών έδωσαν τόσο ο πρέσβης της Κίνας στην Ουγγαρία όσο και ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, οι οποίοι μίλησαν από κοινού για τις εξαιρετικές σχέσεις ανάμεσα στα δύο κράτη.

Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης υπέροχα μεταξωτά φορέματα, πορσελάνες και σκουροκόκκινα κεραμικά, καθώς και όμορφα κεντήματα και τεχνουργήματα φτιαγμένα από ριζόχαρτο.

Η επαρχία Χουμπέι είναι χαρακτηριστική κυρίως για το ποικιλόμορφο τοπίο της, το οποίο σχηματίζεται από βουνά, λίμνες και περιοχές με άγρια φύση. Είναι γνωστή για τα Τρία Φαράγγια, τον δημοφιλή προορισμό για κρουαζιέρες στον ποταμό Γιανγκτσέ, ενώ εκεί βρίσκεται και το περίφημο Φράγμα των Τριών Φαραγγιών.

Loading