Συνάντηση Μέι-Βάραντκαρ για το ζήτημα του backstop

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι, συναντήθηκε με τον Ιρλανδό ομόλογό της, Λέο Βάραντκαρ, στο Δουβλίνο, όπου συζητήθηκε το ζήτημα του backstop για τα σύνορα ανάμεσα στην Βόρεια Ιρλανδία και την Δημοκρατία της Ιρλανδίας, το οποίο αποτελεί και το μεγάλο αγκάθι για την επικύρωση της συμφωνίας για το Brexit από το βρετανικό κοινοβούλιο.

propoli

Στη συνάντηση με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό, το παρών έδωσαν και υψηλόβαθμα στελέχη της βρετανικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, της βρετανικής κατοικίας, η συνάντηση θα αποτελεί συνέχεια των συζητήσεων που είχε η Μέι τις προηγούμενες μέρες στην Βόρεια Ιρλανδία και στις Βρυξέλλες, με στόχο να αναζητηθούν νομικά δεσμευτικές αλλαγές στη συμφωνία για την αποχώρηση, όπως έχει ζητήσει η Βουλή των Κοινοτήτων.

Πριν από τη συνάντηση με την Μέι, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός μετέβη στο Μπέλφαστ, όπου ενημέρωσε τα πέντε βασικά κόμματα της Βορείου Ιρλανδίας για τις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους ηγέτες στις Βρυξέλλες, την Τετάρτη.

Στο πρόγραμμα των συναντήσεων στο Δουβλίνο, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του γενικού εισαγγελέα, Τζέφρι Κοξ, με τον Ιρλανδό ομόλογό του, Σίμους Γουλφ.

Loading