Συναντήσεις απεσταλμένης του ΟΗΕ με Αναστασιάδη και Ακιντζί

Η απεσταλμένη Γενική Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Τζέιν Λουτ, συναντήθηκε ξεχωριστά τόσο με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, όσο και με τον πρόεδρο του ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί, προκειμένου να εκτιμήσει τις δυνατότητες επανάληψης των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού ζητήματος.

propoli

Οι συναντήσεις έγιναν μια μέρα μετά τη συζήτηση της έκθεσης του γ.γ. για το Κυπριακό στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών, αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις προς του δημοσιογράφους μετά τις συναντήσεις.

Τι αναφέρει η κυπριακή κυβέρνηση σε σχέση με την συνάντηση

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε ότι η κ. Λουτ μετέφερε τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ «τα μέρη, το συντομότερο δυνατόν, να καθορίσουν και συμφωνήσουν τους όρους αναφοράς για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών στο εγγύς μέλλον».

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο ο Αναστασιάδης χαιρέτισε τη θέση του γενικού γραμματέα ότι προ της επανέναρξης των συνομιλιών απαιτείται καλή προετοιμασία, ενώ ταυτόχρονα ανέπτυξε τη θέση του για το πώς μπορεί να επιτευχθεί μια λειτουργική λύση μέσα από την αποκέντρωση εξουσιών, χωρίς, ωστόσο να αλλοιώνεται η δεδομένη βάση της επιδιωκόμενης λύσης.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα η Λουτ θα πραγματοποιήσει συναντήσεις και σε Αθήνα, Άγκυρα, Λονδίνο και Βρυξέλλες.

Loading