Τη Δευτέρα το νέο υπουργικό συμβούλιο του Ερντογάν

Τη Δευτέρα (09/07) θα ανακοινώσει ο Ταγίπ Ερντογάν τη σύνθεση του νέου υπουργικού του συμβουλίου, όπως μεταδίδουν τα Τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

propoli

Στη συντριπτική του πλειοψηφία θα αποτελείται από εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, οι οποίοι θα ορκιστούν την ίδια ημέρα και θα συνεδριάσουν για πρώτη φορά την προσεχή Παρασκευή.

Ως βασικές του προτεραιότητες ο Τούρκος πρόεδρος έχει θέσει την επίλυση των «διαρθρωτικών προβλημάτων των υψηλών επιτοκίων και του πληθωρισμού», όπως επίσης και το «μεγάλο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών».

Άλλωστε ο Ταγίπ Ερντογάν είναι δηλωμένος εχθρός των υψηλών επιτοκίων υποσχόμενος, κατά τη προεκλογική περίοδο, ότι μετά την επανεκλογή του θα ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο στην νομισματική εκλογή.

«Σουλτάνος» ο Ερντογάν

Με την αλλαγή πολιτεύματος στην Τουρκία η θέση του πρωθυπουργού καταργείται και πλέον ο πρόεδρος της χώρας είναι ο απόλυτος ηγέτης μιας και θα επιλέγει τους υπουργούς, θα ελέγχει τα υπουργεία και θα μπορεί να απομακρύνει ο ίδιος τους δημοσίους υπαλλήλους χωρίς να πρέπει να πάρει έγκριση του κοινοβουλίου.

«Με την νέα εξουσία που μας δόθηκε από το νέο προεδρικό σύστημα θα εξασφαλίζουμε ταχύτερα και ισχυρότερα αποτελέσματα», είχε υποστηρίξει ο ίδιος αμέσως μετά την επανεκλογή του.

 

Loading