Τουρκία: Δικαστήριο καταδίκασε δημοσιογράφο για προσβολή κατά του Ερντογάν

Ποινή δύο ετών φυλάκισης με αναστολή επέβαλε τουρκικό δικαστήριο σε έναν δημοσιογράφο με την κατηγορία της προσβολής ενάντια στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με απόφαση που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

propoli

Συγκεκριμένα, ο Χουσνού Μαχαλί, ο οποίος διατηρεί στήλη στην εφημερίδα Σοτζού, η οποία χαρακτηρίζεται αντιπολιτευτική, δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή εξαιτίας του χρόνου που έχει ήδη εκτίσει προφυλακισμένος καθώς εκκρεμεί και η έφεση για την απόφαση.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης στον Μαχαλί ποινή φυλάκισης ενός έτους και οχτώ μηνών με αναστολή για προσβολή κρατικών αξιωματούχων. «Ο πελάτης μου καταδικάστηκε, εξαιτίας των εκφράσεων που χρησιμοποίησε στη στήλη του και σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτά θα έπρεπε να θεωρούνται ότι βρίσκονται εντός της ελευθερίας της κριτικής, γι’ αυτό θα ασκήσουμε έφεση στην απόφαση» τόνισε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του δημοσιογράφου, Ερτουγκρουλ Αϊντογκάν.

Να σημειωθεί ότι ο Χ. Μαχαλί συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2016 όταν κατηγόρησε την Τουρκία ότι βοηθά τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία και αποκάλεσε τον Ερντογάν «δικτάτορα».

«Δεν προσέβαλα τον πρόεδρο. Τον προσφωνούσα πάντα Κύριο πρόεδρο. Η λέξη «δικτάτορας» δεν είναι μια προσβλητική λέξη. Απαιτώ την αθώωσή μου», είπε στο δικαστήριο.

Loading