Φωτογραφία Αρχείου

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου θα ανοίξει τις πύλες του το 2020

Εντός δύο ετών, αναμένεται να είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου, σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα που δόθηκε στο φως της δημοσιότητας.

propoli

Το νέο μουσείο, που αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά από το 2020, θα φιλοξενεί εκθέματα αποκλειστικά και μόνο από τον αιγυπτιακό πολιτισμό, ενώ με την κατασκευή του θα θεωρείται και ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου.

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Χάλιντ Ελ Ανάνι, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αρχαιοτήτων του αιγυπτιακού Κοινοβουλίου, δήλωσε ότι για την κατασκευή του, έχουν δοθεί αυστηρές εντολές από την πολιτική ηγεσία της χώρας, από τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου εκτείνεται σε μια έκταση περίπου 500.000 τετραγωνικών μέτρων δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας. Η κατασκευή του άρχισε το 2006 με χρηματοδότηση από την ιαπωνική κυβέρνηση. Τα έργα σταμάτησαν ή περιορίστηκαν σημαντικά την περίοδο της «αιγυπτιακής επανάστασης», αλλά συνέχισαν και πάλι δυναμικά τα τελευταία δύο χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα περίπου το 80% του συνολικού έργου, του οποίου ο προϋπολογισμός θα φτάσει το 1 δισ. δολάρια.

Το Μουσείο θα φιλοξενεί 100.000 εκθέματα, 45.000 εκ των οποίων έχουν ήδη μεταφερθεί στις νέες τους εγκαταστάσεις.

Loading