Ρωσικό δικαστήριο απαγόρευσε σε ακτιβιστή να πάει σε κηδεία

Η ρωσική Δικαιοσύνη, απέρριψε το αίτημα της Ρωσίδας επιτρόπου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για απελευθέρωση του ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Λεβ Πανομαριόφ, ο οποίος καταδικάστηκε σε 16 ημέρες κράτησης.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, η Ρωσίδα επίτροπος Τατιάνα Μοσκάλκοβα, ζήτησε την περασμένη Κυριακή, την αναστολή ή άρση της ποινής κράτησης 16 ημερών, εναντίον του Πανομαριόφ, ο οποίος ήθελε να παραστεί στην κηδεία της ακτιβίστριας, Λιουντμίλα Αλεξέγιεβα, που έλαβε χώρα την Τρίτη.

Ο ηλικίας 77 ετών γνωστός ακτιβιστής των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Πανομαριόφ είχε καταδικαστεί πρόσφατα σε φυλάκιση 25 ημερών για ανάρτηση –έκκληση στο Facebook, επειδή μέσω της ανάρτησης καλούσε Ρώσους πολίτες να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση συμπαράστασης νεαρών που κατηγορούνται για εξτρεμιστική δράση, για την οποία δεν είχε δοθεί άδεια από τις αρχές.

Από την πλευρά της, η Μοσκάλοβα εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα ήταν απολύτως σωστό, εάν το δικαστήριο έδειχνε κατανόηση, ανθρωπισμό, δικαιοσύνη και συμπόνια και έδινε την δυνατότητα σ’ έναν ομοϊδεάτη της, σ έναν άνθρωπο που επί χρόνια συνεργάστηκε με την Λιουντμίλα Αλεξέγιεβα να την αποχαιρετίσει».

Η Λουντμίλα Αλεξέγιεβα, πρώην αντιφρονούσα της Σοβιετικής Ένωσης, υπήρξε ένα από τα σύμβολα της αντίστασης στη σύγχρονη Ρωσία. Υπήρξε πρόεδρος της Οργάνωσης Ελσίνκι της Μόσχας και ενεργό μέλος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κρεμλίνου.

Loading